Átáll a téli időszakra a Magyar Közút, így készültek fel a hideg időre





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy hogyan készült fel a télre a Magyar Közút, illetve hogy merre nem érdemes autózni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.10.
ez lesz ma

Téli üzemmódra vált a Magyar Közút

Mától az enyhe őszi idő ellenére téli üzemmódra és 0–24 órás szolgálatra vált a Magyar Közút Zrt. Ennek köszönhetően a következő hónapokban a cég mintegy 3700 dolgozója váltott, 12 órás műszakokban végzi a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. A társaság a téli időszakban összesen 915 nehézgépjárművet, 160 rakodógépet és 158 hómarót tud mozgósítani. A Magyar Közúthoz 66 új teherautó és 32 Unimog jármű is érkezett, amelyek szintén bevethetőek lesznek szükség esetén ebben az időszakban. A közútkezelő mostanra feltöltötte a sótárolókat, így országosan összesen mintegy 137 ezer tonna útszóró só, 1300 tonna kálcium-klorid-granulátum, 2,9 millió liter kálcium-klorid-oldat és 20 ezer tonna érdesítő anyag áll a szakemberek rendelkezésére. A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy a nagy fagyok előtt cseréljék le autóikon télire a nyári gumikat, valamint, hogy mindig tájékozódjanak az időjárási viszonyokról.

Így jelentette be közösségi oldalán a Magyar Közút, hogy átáll a téli időszakra – Fotó: Facebook

Felbolydul a közlekedés több kerületben is

Rendezvény miatt változik a közlekedés ma és holnap a II., V., VIII., XIII. és a XIV. kerületben. Arról, hogy hol tilos megállni, bővebben a police.hu oldalán olvashatnak. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint közlekedjenek.

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 18. alkalommal

Nagy Dénes: Dívák című alkotásának premiervetítésével nyílt meg a 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. Az érdeklődők november 9–14. között a Toldi, a Művész és a Kino moziban 35 ország 64 filmjét láthatják. Az online verzióra november 15–21-e között kerül sor. A fesztiválra idén több mint 60 nemzetközi és hazai vendég érkezett, köztük sok rendező és producer, akik a szakmai programokon és kerekasztal-beszélgetéseken is részt vesznek.

126 éve született Öveges József

1895-ben ezen a napon született a mindenki által csak Öveges professzorként emlegetett Öveges József, aki 1919-ben szerzett tanítói diplomát. Elsősorban a matematika és a fizika érdekelte és hamar eldöntötte, hogy a fiataloknak szeretne olyan tudományos-ismeretterjesztő könyveket írni, amelyekben a fizika szépségeit bemutatja. Több mint harminc könyvet írt, azonban közkedveltségét tévés és rádiós műsorainak köszönheti.

126 éves lenne Öveges József, mindenki Öveges professzora – Fotó: Fortepan/BAUER SÁNDOR

A gázolaj ára csökken, a benziné nem változik

Rég várt változás érkezett a hazai töltőállomásokra. Mától a gázolaj ára 5 forinttal csökken, a benziné nem változik. Így a 95-ös benzin literenkénti átlagára 506, a gázolajé 512 forint lett. Az üzemanyag ára egész októberben emelkedett, október végére a benzinért és a gázolajért egyaránt 500 forint felett kellett fizetnünk.





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás