RETRO RÁDIÓ

Karácsonyék ezrek életét veszélyeztették, de a villamosvezetők szerencsére óvatosak voltak. Kiderült, mi volt az oka a tegnapi közlekedési káosznak Budapesten – Fotók!





Leállt villamosok, elakadt pótlóbuszok, az első esős napon bedőlt Budapest közlekedése, a Karácsony-káosz hatására. Tömegek áztak az utcán, és késtek el a munkából, iskolából. A villamosvezetők józanságán múlt csak, hogy nem történtek balesetek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.07.
dilettantizmus

„Bőrig áztam, csak a 6. buszra fértem föl” – elég volt egy komolyabb eső, és máris összeomlott az amúgy is dugókkal sújtott Budapest tömegközlekedése is: óriási tömegek áztak az utcán a szakadó esőben, várva a nem érkező villamospótló buszokat.

Nem jártak a Combinók, a 3-as metrópótló buszok álltak a dugóban, és a Nagyvárad tértől a Keleti pályaudvar felé sem közlekedtek a villamosok. Tetézve a káoszt a Margit körúton egy baleset miatt elakadt a felszíni közlekedés, ami miatt a metrókhoz irányították az utasokat. Közben a 4-es metró sem állt meg Újbudán, mozgólépcső-probléma miatt… Itt az eredménye a közlekedést sújtó Karácsony-káosznak!

Hatalmas tömeg a körúton, nem járt a 4–6-os villamos egy nagyobb szakaszon (Fotó: Metropol/MK)

A főpolgármester ismét megmutatta, hogyan lehet egy műszaki fennakadásból fél Budapestet megbénító közlekedési káoszt kreálni. Ráadásul az utasokat csak megkésve, menet közben és kurtán tájékoztatta a BKK. A cég szerint műszaki meghibásodás történt, ami miatt 50 pótlóbuszt állítottak be a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között. A Metropol a helyszínen megtudta a cég forgalomirányítóitól, hogy ennél azért bonyolultabb volt a helyzet.

Egész nap ez lesz, műszaki hibásak lettek a Combinók. Óránként próbálnak megjavítani kettőt-hármat, amennyit tudnak. Teljes a káosz, de még nagyobb lesz, ha leesik az eső is” – mondta el lapunknak a forgalomirányító a Corvin-negyednél. Nagyjából dél volt, mire már a teljes vonalon tudtak járni a villamosok – de tömegek áztak az utcán, és késtek el a munkából, iskolából.

Karácsonyék rossz homokot vettek a Combinókba?

Kiderült: vizes homok került a Combinókba, ezért állt le délelőtt a 4–6-os villamos. Az Aktuális információja szerint, a főváros rossz homokot vett a villamosok homokszórójába.

A villamos homokszórója a kerekek elé szórja a homokot – akár automatikusan, akár kézi vezérléssel –, így javítva a fékezés hatékonyságát” – írta a híroldal. – „A Siemens reggel jelezte, hogy a rossz homok miatt nem tud garanciát vállalni a szerelvények biztonságos működéséért. Értitek? Karácsony Gergelyék pusztán hozzá-nem-értésből, vagy ki tudja, miért, emberek ezreinek az életét sodorták volna veszélybe, és csak azért nem történt baj, mert a villamosok gyártója közbelépett – Később Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója annyit közölt a Telexszel, hogy a villamosok átvizsgálásakor kiderült: a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejek eltömődtek, nagy valószínűséggel azért, mert a tartályokba szennyezett, vizes, rossz minőségű homok került.”

Csak azért nem lett nagyobb baj, mert a villamosvezetők sorozatosan jelezték, hogy csúsznak a villamosok az esős időben, ezért egymás után kiálltak a forgalomból.

Hatalmas tömeg várta a pótlóbuszokat, sokáig nem volt tiszta, merről is jönnek (Fotó: Metropol)

Megkérdeztük a 4–6-os villamos vonalán pótlóbusszal utazókat

Irén és Judit: Fél nyolctól utazunk, a gázművekhez mentünk. De kiderült, hogy nem jár a 4-es metró. Akkor meg kellett kerülni „Tolnát-Baranyát”. A Népszínház utcában évente jár a villamos, ezért inkább gyalog mentünk a Blahára, ahonnan pótlóbusszal utaztunk 3 megállót.

Mária: Csak a második buszra tudtam felfurakodni nagy nehezen, már akkor tömeg volt ezen is, amikor érkezett. Az egyik ember az egyik, a másik a másik lábamra lépett, volt aki leugrott végül, mert nem tudta becsukni már az ajtót a sofőr.

Edit: Valaki rúgja már ki a főpolgármestert és az analfabéta bandáját! Hiába érkeznek hármasával a pótlóbuszok, lehetetlenség felférni rájuk. A 3-as metró szintén pótlóbuszos és tömegnyomoros, taxi meg nincs a városban egy hónapja.

Néha úgy kellett megállnia a pótlóbuszoknak, hogy az emberek az úton szálltak le róla (Fotó: Metropol)

Anyáznak a budapestiek

Már kora reggel felrobbantotta a netet a tömeges leállás és akadozás, többen pedig amiatt háborogtak, hogy a BKK nem tájékoztatott időben és alaposan.

  • Melinda: Szerintem inkább maradjatok otthon…! Üdv, egy pótlóbuszos túlélő, aki fel is fért a harmadikra, ami elment a megálló közelében.
  • Róbert: A héten már másodszor??? Elég nevetséges!! Heringjáratok ezek!!Egy megállóban 3-4 ember tud max. felszállni úgy, ha leszállt ugyanennyi!! És ezért még fizetünk is! Katasztrófa!!
  • Giorgia: Leesett az eső és Budapest elesett. Lehet, hogy a főpolginak a várossal kellene foglalkoznia a kampányolás helyett. Az illetékesek fejére koppinthatna…
  • Márton: Ha két óra után a BKK kitesz egy posztot, hogy „Kedves utasaink, sajnos komolyabb, több járművet is érintő a probléma, a megoldásán dolgozunk, satöbbi”, akkor nem lenne 6 órán keresztül kint az, hogy járműhiba, amit mindenki csak körberöhög, lekamuzik…
  • Eliz: A megállókban nincs tájékoztatás, a villamospótló busz pedig olyan helyen áll meg, hogy a villamost váró embereknek esélye sincs elérni. Kellemes így hajnalban.
  • Zoltán: Autóbusszal utazhatnak, amennyiben sikerül felférni rá… Én a hatodik után feladtam.
  • Ágnes: A villamoson nem volt tájékoztatás erről, pótlóbusz sehol, ha jön is egy, annyian szeretnénk felszállni, hogy a Corvin-negyed után senki nem fért fel.…
  • Sándor: Gratulálunk Karácsony!
  • Ferenc: Leesett 2 csepp eső, és beállt az egész város, dugó dugó hátán, pótlók mentek (3-as metró, 4-es 6-os, 14-es villamos), aminél a 3. pótlóbuszra sem lehetett felférni, mert estek ki az emberek a buszból, mint a heringek..!
  • Nikoletta: Konkrétan nulla itt a Nyugati tér környékén a közlekedési lehetőség, a gyalog és rolleres verziót leszámítva.
  • Oszkár: Hát igen, láthatóan Karácsony magára hagyta a várost, mint eddig mindent, amibe belekezdett.
  • Péter: Ja meg a 14-es villamos is elesett, meg a 63-as busz is állt vagy fél órát a dugóban. Szeretlek Budapest!
  • Szilveszter: KariGeri azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti egy villamos ! Ezért a BKV már a villamosokat sem merte elindítani, nehogy baj legyen!!
  • Karácsony-káosz: minden egyszerre lezárva

    Nyár elején, hosszú halogatás után Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le a fővárosban, és hónapok óta nem enyhül a közlekedési káosz: az autók továbbra is gyakran másfél-két órát vesztegelnek a gigadugókban. Erre jöttek most rá a villamospótló buszok… A belvárosban tavasz óta anyáznak az autósok a biciklisáv miatt, eközben a főpolgármester az amúgy is zajló belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe, majd több mint másfél éves huzavona után alapos késéssel, június közepén elkezdődött a Lánchíd felújítása, júliusban pedig tetézte mindezt a Blaha Lujza tér átépítése, ahol sávlezárásokkal, elterelésekkel és betontömbökkel nehezítik a körúti kerékpársávok miatt amúgy is ellehetetlenedett közlekedést.





    Ezeket olvastad már?
    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás