Tényleg egy megmásított idősíkon élünk egy férfi önálló akciója miatt?





John Titor állításai alapján egy új idősíkot hozhatott létre, és ez az oka annak, hogy még nem volt 3. világháború.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.03.
itt a vége

A meglehetősen kacifántos történet még évekkel ezelőtt történt, amikor egy John Titor nevezetű férfi azt állította, hogy ő egy időutazó, aki 2036-ból tért vissza és pontosan tudja, hogy milyen jövő vár az emberiségre. Akkoriban azt mondta, még a világvégét is túlélte, így egészen pontosan tudja az emberiség egyik legnagyobb hibájának okát.

Illusztráció John világvégéről szóló történetéhez – Fotó: Shutterstock

Mi történik majd a világgal?

Az ő beszámolója alapján a világvégét egy számítógépes hiba okozza, ami miatt bedől a világ teljes online rendszere. (Az általa megfogalmazott probléma hasonló egy másik korábbi elmélethez, a Y2K problémához.)

John volt olyan nagylelkű, hogy nem csak a világvégével kapcsolatban tett jóslatokat, de elárulta, hogy több harcra is számítani kell majd még az online világ teljes pusztulása előtt. Elmondása alapján kitör, vagy ki kellett volna törnie a második polgárháborúnak, ami egyébként az Egyesült Államokat öt részre szakítaná. Amennyiben ez még nem lenne elég, még egy 3. világháborút is vizionált a férfi. Ebben a szcenárióban az USA és Oroszország nem tudja megoldani a problémáit harc nélkül.

Miért pont 2001?

John ezt a jóslatát már több mint 20 évvel ezelőtt tette közzé először az interneten. Utoljára 2001. március 24-én lehetett hallani felőle, így azóta nincsen újabb információ azzal kapcsolatban, hogy pontosan miért nem vált valóra minden, amit ő előre elmondott. A férfi anno azt mondta, hogy nem is akkorra kellett volna visszajönnie, amikor ő visszajött, mivel az eredeti küldetése az volt, hogy 1975-be menjen. Meg kellett szereznie egy IBM 5100-as számítógépet, amit aztán a világvége utáni korba kellett visszavinni, hogy újra helyreállítsák a hálózatokat. A kétezres évekbe pedig öncélúan, csak személyes okokból érkezett.

John jövőképe azonban nem valósult meg, vagy nem olyan formában, ahogy azt ígérte, hiszen a polgárháborúnak már 2005-ben el kellett volna kezdődnie, és 6 évvel ezelőtt pedig befejeződnie. Erre a lehetőségre is volt egyébként egy előre felvázolt oka, így a követői továbbra is elvakultan hisznek a 3. világháború és a világvége eljövetelében. Az időutazó ugyanis elárulta, hogy az ő érkezésével egy új idősíkot hozott létre, ez pedig megzavarhatta a történelem történéseit. Szerinte így a megjósolt események akár el is maradhatnak, vagy máshogy és máskor történhetnek majd meg.

Az évek alatt természetesen nagyon sokan próbálták őt megkeresni, és a legvalószínűbb, hogy egy Larry Haber nevű floridai ügyvéd áll John jóslatai mögött, de ez a feltételezés sosem kapott tényleges alátámasztást – szúrta ki a Bors a hátborzongató jóslatot.





Ezeket olvastad már?
Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás