RETRO RÁDIÓ

Saját magad hozod kellemetlen helyzetbe? Így szokj le róla





Mégis hogyan hozhatnál olyan döntéseket, amelyek a te érdekeidet szolgálják? Mutatunk néhány módszert, hogy neked is jó legyen!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.14.
viselkedés

Sorozatot nézel hajnalig, pedig tudod, hogy másnap dolgoznod kell és fáradt leszel? Állandóan a neten lógsz, pedig a valós életedben is lenne elintéznivaló? Nehéz felhagyni ezekkel a rossz szokásokkal? Az építő jellegű viselkedés „jutalomként” való értelmezése, a nehéz helyzetekben való éberség segíthet a rossz szokások elhagyásában - írja a themindsjournal.com. Lássuk, hogyan!

Saját magad hozod kellemetlen helyzetbe? Így szokj le róla! (Fotó: Shutterstock)

Elsőként fontos tudatosítani, hogy számunkra hátrányos a viselkedésünk. Ezt érdemes kíváncsisággal párosítani és keresni a miérteket: mi történik, hogyan és mik ennek a magatartásnak a következményei? Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért ülsz még mindig otthon a gép előtt, amikor tudod, hogy hamarosan meg kell jelenned egy találkozón. Ezzel máris tudatosítottad a stresszt és frusztrációt, amit a késés miatt fogsz érezni. A kényelmetlen érzés talán téged is arra sarkall, hogy indulj el!

Miután azonosítottad a bajt, húzz határozott vonalat!

Ne légy engedékeny magaddal és toleráld az azonnali kellemetlenségeket a hosszú távú jól lét érdekében. Legyen konkrét terved, hogy mikor mit fogsz cselekedni és ezt vidd is véghez. Ha este 10-kor le szeretnél feküdni, de jó filmeket adnak a tévében, akkor határozd el, mennyit nézhetsz meg belőle. Egy órára van szükséged, hogy bekapj valamit és megfürödj? Akkor bizony 9-kor muszáj lesz kikapcsolni a monitort. Állíts be ébresztőt a tévé kikapcsoláshoz is, nehogy nagyon belemerülj a látottakba. Ha az a baj, hogy gyakran nassolsz késő este, akkor vacsora után azonnal moss fogat, vész esetére pedig készíts inkább egészséges harapnivalót.

A jutalmazás is nagyon fontos! Ahelyett, hogy megszorításként fognád fel a változást, koncentrálj az előnyökre. Emlékeztesd magad gyakran, hogy mit miért teszel és mi a célod. Gondolatban képzeld el a vágyott eredményt és engedd, hogy ez a pozitív érzés elárassza a tested. A „régi”, megváltoztatni kívánt énedre tekints úgy, mint egy kisgyerekre. Fontos, hogy határozottan és önbizalommal telve tedd ezt. Legyél most a szülő, aki gondoskodásával határokat szab, hogy a legjobb legyen csemetéjének. Ha kitartó vagy, a bölcsességed fog győzni!





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás