RETRO RÁDIÓ

Személyiségteszt a legbátrabbaknak: leleplezzük a legnagyobb félelmeidet

Néha még magunk sem fogadjuk el, hogy igenis, tartunk néhány dologtól. Ideje belátni, hogy mindenkinek vannak félelmei. Te szembe mersz nézni a mumusoddal?Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.03. 12:30
lélektan

A félelem természetes válaszreakció a potenciális veszélyre. Néha tudat alatt furcsa szimbólumokat társítunk a krízishelyzetekhez, ezt kihasználva viszont kiderül, te mitől tartasz leginkább. Vess egy pillantást az alábbi képre és már mutatjuk is az elsőként felfedezett szimbólum jelentését.

https://www.facebook.com/themindsjournal/photos/pcb.3041257106119208/3041253926119526/

Ha egy kislányt vettél észre a képen, akkor a legnagyobb félelmed a gyermekkorodban elfojtott érzelmekből árad. Számos olyan esemény történhet, ami megragadja egy gyermek elméjét, és ha ezek nincsenek számára megfelelően elmagyarázva, félelemmé alakulnak. Könnyen lehet, hogy emiatt te a döntéshozataltól és a felelősségvállalástól tartasz leginkább. Csakhogy ezek a felnőtt léthez elengedhetetlenek, így ideje leszámolni a múlttal!

A pillangó egy olyan szimbólum, amelyhez általában pozitív jelentés társul. Van viszont egy olyan értelmezés is, amely a másik oldalt fedi fel. A spirituális magyarázat szerint a pillangó a halottak világába vezet, így ha ezt szúrtad ki először, akkor te az elmúlástól félsz igazán. Ne tarts a kihagyott lehetőségektől és a múló időtől, hozd ki a jelenből a maximumot!

A kép közepén egy óriási eper kapott helyet, amely a szívet képviseli. Ha ez ragadta meg a tekinteted, akkor a szerelemtől vagy a szerelem által okozott fájdalomtól tartasz leginkább. Nem élhetsz örökké félelemben, ne gondolj arra mindig, hogy mi lesz, ha elveszíted.

A pók jelenléte gyakori félelemforrás, talán nem is furcsa, hogy a nyolclábút vetted észre elsőként. A pók, mint szimbólum azonban egy mélyebb öntudatlan félelmet jelez, méghozzá azt, hogy a környezet nem biztonságos. Valószínűleg a részletek rabja vagy és mindig azt keresed, hogy mi nem stimmel körülötted. A saját érdekedben küzd le a szorongást és a pánikot!

A képen hidat képező fa egy megoldatlan belső konfliktusra utal. Saját éned, személyiséged egy részét nem tudod elfogadni. Nagy segítség lehet számodra, ha beszélsz valakivel, aki kívül látja az életed és helyzeted, így könnyebb lesz szembenézni önmagaddal.

A gyermekek számára biztonságérzetet jelent, ha megölelik plüssmackójukat. A képen szereplő játékok kissé torzak, így valószínűleg a félelmed gyermekkorodban gyökerezik. Valamikor tapasztaltál egy megrázó helyzetet, és sajnos nem volt kihez futnod, nem volt kit megölelned. Nem lesz egy mindig így, gondolj csak azokra, akik most is melletted vannak!

Ha a koponya ragadta meg a figyelmet, akkor önértékelési problémákkal küzdhetsz. A szimbólum arra is utalhat, hogy félsz a haláltól, hogy amibe belekezdtél, az egyszer véget ér. Annak ellenére, hogy ezt próbálod titkolni, a halálfélelem olykor mentálisan és érzelmileg is megbénít.

Ezeket olvastad már?
Ekkor találod meg a szerelmet! Tavaszi, nyári horoszkóp!

Ekkor találod meg a szerelmet! Tavaszi, nyári horoszkóp!

Több gyerek is lélegeztetőgépre került a népszerű étrend-kiegészítő miatt

Több gyerek is lélegeztetőgépre került a népszerű étrend-kiegészítő miatt

Elkezdődött a kullancsszezon: ezekre a jelekre figyelj oda

Elkezdődött a kullancsszezon: ezekre a jelekre figyelj oda

10 emberből 9 elbukik, felismered egy mondatból a mozifilmeket?

10 emberből 9 elbukik, felismered egy mondatból a mozifilmeket?

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás