RETRO RÁDIÓ

Lufit is kaptak az apácáktól a gyerekek a Margitszigeten, este pedig családi drónfotó készül - Videó

Az Eukarisztikus Kongresszus szombati családi napján, a Családok Jézusban Közösség szervezésében, megtelt a Margitsziget jókedvű kicsikkel és nagyokkal. A Metropol fotósa szívmelengető képeket készített a helyszínen.Megosztás
Szerző: metropol
2021.09.11. 16:03
Katolikus családi nap

Két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várták a családokat. Berecz András mesemondó kollégánknak fellépés előtt elárulta, hogy olyan sokan akartak vele szelfit készíteni, hogy nem is nagyon készült fel előre arra, milyen mesét mond majd. Persze a feje tele van számtalan szebbnél szebb történettel, úgyhogy egyáltalán nem jön zavarba, ha improvizálnia kell.

„Úgy látszik, a jóisten azt akarja, hogy amíg fel nem megyek a színpadra, addig fogalmam se legyen arról, hogy miről mesélek” - mondta nevetve a Metropolnak.

A nap folyamán hallhatták és láthatták még többek között: Szalóki Ágit, Berecz Andrást, a Debreceni Hajdú Táncegyüttest, a Misztrál együttest és Csókay András idegsebészt.

Az indián nyarat sok család kihasználta, hogy a hétvégét együtt töltsék (Fotó: Nagy Zoltán)

A színpad körüli sátrakban valamennyi korosztály talál őt érintő és érdeklő témát, legyen szó önismeretről, párkapcsolati vagy éppen környezetvédelmi kérdésekről. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, kincskereséssel, geocachinggel, falmászással és egyéb sporttevékenységekkel várják a szerzetesrendek és közösségek.

Az édesapákra is fókuszálnak (Fotó: Nagy Zoltán)

Kiemelt figyelmet kapnak a családok és az édesapák. Ferenc pápa ugyanis az Amoris laetitia apostoli buzdítás kiadásának 5. évfordulóján meghirdette a családnak szentelt évet és még tart az édesapákra fókuszáló Szent József-év is.

A legkisebbek is jól érezhették magukat (Fotó: Nagy Zoltán)

Több mint 70 sátorban kézműves foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, közbenjáró imával és sok más feltöltődési és kikapcsolódást nyújtó eseménnyel várnak mindenkit. Találkozhatunk a szerzetesrendek, közösségek és egyéb segítő szervezetek tagjaival is.

A fellépők a produkciójukon kívül beszélnek útkeresésükről, hitükről, találkozásukról Istennel – ez a lelki vonulata az eseménynek alapvetően megkülönbözteti a NEK Családi Napot a többi családoknak szóló programtól.

A fellépők a produkciójukon kívül beszélnek útkeresésükről, hitükről, találkozásukról Istennel (Fotó: Nagy Zoltán)

A programokon való részvétel egyben tanúságtétel is: tanúság Isten, az Egyház, a házasság és a család mellett, kiállás a teremtett világ megóvása mellett. Az esemény zárásaként drónfotó ekészül a résztvevők által megformált Eucharisztiáról. A „családi fotózást” követően Székely János vezetésével együtt vonulak a Kossuth térre, az ünnepi szentmisére és a NEK egyik legszebb eseményére a gyertyás körmenetre.

A kicsik örültek a lufiknak, és annak, hogy a kedves, mosolygós apácákkal bármiről lehetett beszélgetni (Fotó: Nagy Zoltán)

 

Ezeket olvastad már?
Szívszaggató: nem tudta megmenteni szerelmét a 15 éves diák

Szívszaggató: nem tudta megmenteni szerelmét a 15 éves diák

Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás