„Anya, ugye nem ebben a buszban utazol?” – Csilla sokkot kapott, amikor megtudta, az édesanyja is meghalt

Utolsó pillanatban foglalta a horvátországi buszutat a szabadbattyáni tömegszerencsétlenség egyik áldozata, egy zirci védőnő - erről lánya beszélt sírva a Tényeknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.18.
tragédia

A nő barátnőjével ment az egynapos villámnyaralásra. Családja, amikor meglátta, hogy egy turistákat szállító busz árokba hajtott, még nem gondolt rosszra. Akkor kaptak sokkot, amikor az utazási iroda megerősítette, hogy arról a járatról van szó, amin a védőnő is ült.

A busszal a kirándulók pénteken indultak itthonról, és vasárnap reggel értek volna haza. Már Szabadbattyán térségében jártak az M7-es autópályán, amikor az előzetes feltételezések szerint durrdefekt miatt megcsúszott a busz, és a szalagkorlátot átszakítva egy felüljáró pillérjének ütközött, végül az árokba borult.

A szerencsétlenségben nyolcan vesztették életüket.

A baleset kivédhetetlen volt

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató elmondta, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy a balesetet elalvás okozta volna, ugyanis a sofőrök bizonyítottan a tragédia előtt nem sokkal váltották egymást. A rosszullétről úgy fogalmazott: ha lassan kialakuló gyengeségről lett volna szó, a sofőr bizonyára lassít, azonban ha hirtelen rátörő rosszullét gyötörte, azt szinte lehetetlen kordában tartani és kivédeni. A durrdefektről ugyanígy vélekedett: bár ritka manapság, ha mégis megtörténik, esélytelen korrigálni.

„A durrdefekt nem jellemző a mai gumikra, ugyanakkor, ha ez történik, akkor azonnali és nagyon nagy veszélyhelyzetet tud okozni” – szögezte le, ugyanis, mint mondta, ekkor a kormány elhúz az egyik irányba, a vezető pedig a korrekciónál vagy túl keveset, vagy túl sokat mozdít a kormányon.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás