Minden idők legnagyobb tűzijátéka lesz augusztus 20-án, mutatjuk a részletes programot





Az augusztus 18-tól 22-ig tartó, négynapos ünnep alatt minden magyart várnak a fővárosba, ahol látványos programok, olcsó árak és egy direkt az alkalomra készített különleges sör is várja az ünneplőket. Két éve nem volt tűzijáték a fővárosban, mivel 2020 júliusában az operatív törzs biztonsági okokból lefújta a rendezvényt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.15.
tűzijáték

„Budapestre várunk mindenkit, hiszen a Szent István nap Magyarország születésnapja, ünnepeljük úgy, mint egy gyerek születésnapját„ – mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Nem titkolt céljunk, hogy segítsük ezzel a turizmust és a gazdaság újraindítását. A rengeteg programon és rendezvényen több tízezren fognak dolgozni, amivel pont azokat segítjük, akik a járvány miatt hátrányban voltak, mint vendéglátóipar vagy a rendezvényszervezők.

Mindenhonnan lenyűgöző lesz a látvány

Az idei tűzijáték különlegessége, hogy a szakemberek úgy tervezték meg a műsort, hogy a Duna minden oldaláról egyforma minőségben láthassák az emberek. Mindegy, hogy hol áll az ember, ugyanazt fogja látni, és a tűzijáték minősége is ugyanolyan lesz minden egyes ponton. A szervezők a rakparti épületek fényfestésével, 100 drónnal és 40 ezer rakétával készülnek az augusztus 20-i estére. Ez minden eddiginél nagyobb felkészülést jelent: 14 uszályról és 65 pontonról fogják fellőni a pirotechnikai eszközöket.

Minden idők legnagyobb tűzijátéka lesz augusztus 20-án Fotó: shutterstock

Drónos fényparádé a csúcspont

Újdonság lesz a korábbi évekhez képest, nem csak zene kíséri majd a rakéták fellövését, hanem narráció is lesz aláfestésként. A 4,3 kilométeres szakaszon játszódó tűzijáték mellett idén is lesz drónos installáció. 100 drónt használnak a lovas témában készülő fényjátékhoz, amiből 50 a végén kiemelkedve megformálja a Szent Korona keresztjét. A műsor 35 perces lesz, ebből 25 perc a konkrét tűzijáték. Azért 25 perc, mert a tapasztalatok szerint ennyit tudnak az emberek állva végignézni.

Koncertek, retro buli és családi programok

A napközbeni hivatalos ünnepség szokás szerint a Kossuth téren, díszünnepséggel fog kezdődni, és nem marad el a zászlófelvonás, illetve a tisztavatás sem. Idén is lesz szentmise, Szentjobb körmenet, valamint a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadása. A Hősök teréről a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet indul az Andrássy úton, a legkisebbeket pedig egész nap szabadtéri gyerekprogramokra várják. Számos ismert magyar előadó lép majd fel a koncerteken, a Várkert Bazárban Magyar Ízek Utcája lesz, a Tabánban retró bulin lazulhatunk, és szokás szerint megtartják a Mesterségek Ünnepét is.

Olcsó árak és Szent István sör 450-ért

Az ünnepi alkalomra egy különleges sör is készül Szent István sör néven, amit a Borsodi szállít. Az ünnepi nedű a rendezvényen mindenütt 450 forintért kapható majd. Az árakra a szervezők egyébként is fokozottan odafigyelnek, hogy ne szálljanak el, mint egy karácsonyi vásáron.

Vadászgépek az Országház felett

Minden repülőgépünk a Duna fölött! Reggel 9 órától egy háromnegyed órás légiparádét is megcsodálhatunk augusztus 20-án. Három vadászgép húz majd el az Országház felett, és piros-fehér-zöld csíkokat fognak húzni. Az összes Magyarországon elérhető gép, helikopter, valamint egy Wizzair gép is „hadrendbe áll”, ezen kívül láthatunk egy látványos ejtőernyős-bemutatót is.

A nap programjait ismertetve az MTÜ vezérigazgatója elmondta: reggel, a tisztavatást követően, a köztársasági elnök beszédét hallgathatják meg a hagyományoknak megfelelően. Reggel 9 órakor a Duna felett közel háromnegyed órás légiparádét rendeznek. A Hősök teréről a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet indul az Andrássy úton, a legkisebbeket pedig egész nap szabadtéri gyerekprogramokra várják.

Valamennyi ismert magyar előadó fellép majd a koncerteken, a Várkert Bazárban Magyar Ízek Utcája lesz, a Tabánban retró buli, és a hagyományok szerint megtartják a Mesterségek Ünnepét is. Guller Zoltán kiemelte, hogy a koronázási jelvények megtekintése ingyenes lesz az ünnep alkalmából. Kitért arra, hogy a fővárosban a szükséges mértékben lesznek lezárások, amelyek a rakpartokat, a Kossuth teret fogják érinteni.

 

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás