RETRO RÁDIÓ

Felfoghatatlan tragédia! Megfulladt a hős édesapa: két kislányát akarta megmenteni

Tragédiával végződött a boldog családi nyaralás. Az édesapa ugyan megmentette két kisgyermeke életét, de őt már nem tudták.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.08. 07:00
hétköznapi hősök

Felfoghatatlan fájdalom! Így ért véget egy brit család tengerparti nyaralása Portugáliában. A 45 éves, jelenleg Abu-Dzabiban élő Trevor Pelling pénzügyi tanácsadóként dolgozott. Nem akart mást családjával, mint kikapcsolódni egy kicsit.

A tengerparton az erős áramlatok váratlanul elragadták a 12 és 9 éves kislányait, az édesapa pedig gondolkodás nélkül szaladt, hogy megmentse gyermekei életét. A tragédia csütörtökön, nem sokkal délután 2 óra magasságában történt a Calada strandon.

Pillanatok alatt bekövetkezett a baj, ugyanis mire a szörfösök ki tudták húzni a partra az édesapát, már megállt a szíve. A helyiek és egy ápoló – aki szerencsére éppen a parton volt – közel egy órán át próbálták újraéleszteni, mielőtt halottnak nyilvánították. Sajnos a családfőért folytatott küzdelmük hiábavalónak bizonyult.

Ám a hős édesapa áldozata nem volt hiábavaló, ugyanis lányait stabil állapotban szállították a lisszaboni Santa Maria Gyermekkórházba, ahol orvosi felügyelet alatt vannak. Az édesanyjuk velük tartott a kórházba. Egy pszichológus segíti a gyászoló kislányoknak és anyukájuknak feldolgozni a szerencsétlenséget.

A tragédiát még inkább drámaibbá teszi, hogy csupán néhány nappal azelőtt történt, mielőtt a vízimentők járőrözése megkezdődött volna a nyári szezonban.

Főnöke és kollégái úgy emlékeztek meg Trevor Pellingről, mint egy nagyszerű, nagylelkű és tehetséges üzletember, aki igazi hős volt. A kollégákat lesújtotta a tragédia – mondták a Mirrornak.

„Igazi hős. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családjának” – tette hozzá Trevoll egykori kollégája.

A múlt hónapban a Portugál Vízimentők Szövetsége azt mondta, hogy idén eddig 46 fulladást regisztráltak, és az, hogy a strandokon nem járőröznek folyamatosan, nagyon komoly probléma. Az incidenssel kapcsolatos rutinszerű rendőrségi vizsgálat már folyamatban van.

Ezeket olvastad már?
Fontos elhatározásra jutott a férfi, akinek 65 gyereke van és 7 még érkezik

Fontos elhatározásra jutott a férfi, akinek 65 gyereke van és 7 még érkezik

Szexjátékért tört be több helyre is a perverz bűnöző

Szexjátékért tört be több helyre is a perverz bűnöző

Babakocsival és táskával védték a gyerekeket a szír késes támadótól

Babakocsival és táskával védték a gyerekeket a szír késes támadótól

Tragédia: Öt gyerek maradt félárván a Magyarországot sújtó villámárvíz miatt

Tragédia: Öt gyerek maradt félárván a Magyarországot sújtó villámárvíz miatt

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás