A TEK-esek szerelőnek adták ki magukat, így fogták el a terroristát Kecskeméten – Fotók

Páncélozott autóval, robotokkal és bombabiztos mellényben szállták meg a Terrorelhárítási Központ munkatársai annak a 21 éves terroristának a házát, aki robbantani akart Magyarországon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.03.
rajtaütési akció Rajtaütés

Összehangolt akcióban, a külföldi titkosszolgálat segítségével fogta el a Terrorelhárítási Központ azt a 21 éves férfit, aki robbantásos merényletet tervezett Magyarországon. A TEK-esek óvatosan közelítették meg azt a kecskeméti házat, ahol a vékony testalkatú magyar fiatal élt. Információnk szerint a szüleivel lakott, akik nem is sejtettek semmit arról, mire készül gyermekük. Páncélozott autókkal, bombakereső robotokkal és robbanásbiztos mellényben osont a különleges egység, melynek az egyik tagja szerelőnek álcázta magát, így cserkészte be a gyanúsítottat.

Páncélozott autó érkezett a békés kecskeméti utcába, ahol a fiatal terrorista lakott

„Munkásemberként csöngetett be egyikük a férfihoz, amikor pedig kijött a házból, leteperték őt a kommandósok” – mesélte a Bors munkatársának az egyik, neve elhallgatását kérő szomszéd, aki többet nem kívánt nyilatkozni.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfé­lemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóhírek szerint az elfogott férfi a foci-Eb egyik meccsén, a Puskás Arénában akart robbantani.

Bombakereső robotot is bevetett a TEK

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás