Mától újra kinyitják az első ajtókat a tömegközlekedési eszközökön





A koronavírus-járvány mérséklődésével ismét fel lehet szállni a buszokra és a trolikra az első ajtón is, a kordonokat eltávolították.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.10.
tömegközlekedés

Ma reggeltől újra fel lehet szállni a járművek első ajtóin. A járművezető melletti tér újra használható lesz, míg azokra az autóbusz- és trolibuszvonalakra, amelyek korábban is az első ajtós felszállási rend szerint üzemeltek, csak az első ajtón lehet felszállni. A BKK kéri az utasokat, hogy amennyiben az adott járaton van rá lehetőség, akkor továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és a járművezetők védelme érdekében – ha van rá mód – a vezetőfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet. Az első ajtós felszállási rend bevezetésével a BKK elsődleges célja az utazási feltételek betartatása és a társaság jogos bevételeinek biztosítása. Az első ajtós felszállási rendben közlekedő járatok listája megtalálható a BKK honlapján.

Újra megnyitnak az első ajtók a tömegközlekedési eszközökön (Fotó: BKK)

A járművezetők egészségének védelme érdekében várhatóan júniusig továbbra sem lehet felszálláskor jegyet vásárolni. A menetjegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja a Közlekedési mobiljegy alkalmazása. Most már akár otthonról is, bármelyik havi-, negyedéves, éves bérletet vagy 24 órás jegyet a fotelben ülve is meg lehet vásárolni. A BKK emellett megnyugtat mindenkit, rendszeresen fertőtlenítik a hagyományos jegyautomatákat is, ezenfelül pedig ügyfélközpontjaikban, és jegypénztárokban is van lehetőségetek vásárolni. Vonaljegyet és 10 darabos gyűjtőjegyet viszonteladó partnereknél is lehet venni a továbbiakban is.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás