Itt a Hambulancia: a mentőszolgálat nem hagyta szó nélkül a feljelentett mentősök ügyét





A pár hete feljelentett hamburgerező mentősöket a védelmébe vette az ország, most egy frappáns kezdeményezéssel pedig mindenki jól jár.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.21.
támogatás

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, pár hete egy mentőautó személyzetét feljelentették, ugyanis mindössze 1 perc 51 másodpercig megálltak egy hamburgerező előtt, hogy ételt vásároljanak a mentőállomásra tartva, éppen nem betegmentés közben.

Társadalmi összefogás

„Búvár Mariann kolléganőm ebédet vásárolt magának, amikor valaki szemben lefotózta és feljelentette„ – kezdte mondanivalóját az esettel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Ezt követően elképesztő társadalmi összefogás indult. Először a mentőszolgálat főigazgatója volt az, aki Mariann mellé állt és azt mondta, ebben semmi kivetnivaló nincsen, hogyha éppen nem veszélyezteti a mentést, és éppen hazafele tartanak a mentőállomásra egy eset után, és nincs beteg az autóban” – mondta el Győrfi Pál.

A feljelentést követően tucatszámra jelentek meg országszerte azok a gyorséttermek, hamburgerezők és vendéglátóhelyek, ahol kedvezményesen vagy éppen ingyen tudtak ételhez jutni az életmentő mentősök. Munkatársai nevében nekik mondott köszönetet Győrfi Pál.

A Szentendrei úti büfé előtt történt meg a bejelentés (Fotó: Facebook)

„A társadalmi összefogás miatt vagyunk itt, szeretnénk megköszönni, hogy összefogtak országszerte a hamburgerezők, gyorsbüfék, és különböző kedvezményeket ajánlottak fel a bajtársainknak, nagyon szeretnénk megköszönni ezt nekik” – nyilatkozta a szóvivő.

Ezt követően egy örömteli és kreatív kezdeményezés létrehozását jelentette be az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Hambulancia

„Szeretnénk létrehozni egy országos adatbázist, ahol benne vannak ezek a helyek, ahol mentődolgozók meg tudnak állni és kedvezménnyel juthatnak ebédhez. Szeretnénk, hogyha ezeket egy országos térképbe be tudnánk szervezni. Így a mobiltelefonjukon a mentősök meg tudják tekinteni, hol vannak ilyen helyek. Ezért kérjük, akik részt vennének az akcióban, jelentkezzenek a [email protected] e-mail-címen” – hívta fel rá a figyelmet Győrfi Pál.

Majd hozzátette, az akcióban részt vevő éttermekre létrehoztak egy márkanevet, amely a vicces Hambulancia lett. Nem véletlen a névválasztás, ugyanis két dolog miatt is ezt választották, egyrészt mert ezek az étkezdék támogatják a mentősöket, másodsorban pedig a mentősök kiképzik ezeknek a helyeknek a dolgozóit újraélesztésre és életmentésre. Ezáltal kétszeresen is partnereivé válnak egymásnak. A Hambulanciákat egy matricával látják el a jövőben, hogy bárki felismerhesse ezeket a helyeket. Elsőnek az ominózus étterem ablakára került ki a sárga Hambulancia felirat.

A teljes bejelentést itt nézhetitek meg:





Ezeket olvastad már?
„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás