Bízunk a nyári nyitásban: eddig több, mint 2 millió vendégéjszakát rögzítettek a szállásadók





A hosszú korlátozások után mindannyian vágyunk a kikapcsolódásra, így várhatóan gyorsan és nagy volumenben indul majd újra a forgalom.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.30.
turizmus

Bár a turizmust már több mint egy éve sújtja a koronavírus-járvány, bizakodásra ad okot a közelgő szezon: a három nyári hónapra eddig havonta 700 ezer körüli vendégéjszakát rögzítettek a szállásadók, a legtöbbet júliusra – tudta meg a Metropol a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is a belföldi utazás lesz a nyerő, 2020 nyarán 11,6 millió vendégéjszaka realizálódott a hazai szálláshelyeken, a júliusi és augusztusi vendégéjszakák száma meg is haladta az egy évvel korábbi adatokat. Ez a megélénkült belföldi forgalom ősszel is folytatódott, egészen a lezárásokig. A hosszú korlátozások után az emberek most azonban újra vágynak az utazásra és az élményszerzésre, ezért várhatóan gyorsan és nagy volumenben indul majd újra a forgalom.

A turisztikai térségek közül 2020-ban a Balaton, a Mátra-Bükk, a Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke voltak a leglátogatottabbak. Ezek minden bizonnyal idén is népszerűek lesznek.

Örök kedvenc a Balaton
(Fotó: MTI/Varga György)

– Sokan terveznek belföldi utazást erre az évre, de most a járványhelyzet legsúlyosabb heteiben járunk, még a védekezésé a főszerep. Cél, hogy biztonságos keretek között történjen meg az újraindítás, és a vendégek biztonságban pihenhessenek. Amint lehet, nyitunk és mindent megteszünk a gyors felépülésért. [...] Mindannyiunk közös célja mielőbb túljutni a lezárások időszakán, hogy a megfelelő átoltottság elérésével, amint lehet, a turizmus is újraindulhasson – jelentette ki lapunknak a Magyar Turisztikai Ügynökség.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás