RETRO RÁDIÓ

Támadnak az új koronavírus-mutánsok, így vehetjük fel ellenük a harcot

Rusvai Miklós szerint minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.28.
Megelőzés koronavírus-mutáns rusvai miklós

Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán elmondta, jelenleg egy biztos fegyverünk van a koronavírus-mutánsok ellen, az pedig nem más, mint a vakcina. Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek. Rusvai szerint ehhez az is hozzátartozik, hogy fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert csak így lehet megfékezni a járvány harmadik hullámát.

Rusvai Miklós szerint a védőoltással tudjuk megfékezni a koronavírus-mutánsokat /Olvasói fotó

Nem sokkal ezelőtt még a koronavírus-járvány második hulláma leszálló ágban volt Magyarországon, az új mutánsok terjedése okozta a mostani, újabb felszálló szakaszt. Nagy figyelemmel kell ezért kísérni a szennyvízadatokat, mert azok alapján előre megbecsülhető, hogy a következő hetekben milyen tendenciára lehet számítani.

Rusvai Miklós azt is kifejtette, hogy a koronavírusnak számos mutánsa van, de ezek közül csak néhány „tett szert hírnévre”, és azokra kell figyelni, amelyeknél a vírus terjedőképessége változik – mint a brit mutáció esetén –, vagy amelyeknél – mint a dél-afrikai variánsnál – a vírus tüskefehérjéje módosul, mert ez befolyásolja a védőoltások hatékonyságát. A dél-afrikai mutánsnál csak kismértékű eltérést mutattak ki, így a jelenlegi vakcinák az ellen is védenek .

A kínai és az orosz vakcinában is bíznunk kell

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a vakcina a fertőzéstől nem véd, de megelőzi a súlyos tüneteket vagy a betegség halálos kimenetelét. Példaként említette, hogy egy németországi idősotthonban több tucat beoltott lakó kapta meg a fertőzést, de egyikük sem halt meg, pedig voltak köztük súlyos társbetegségük miatt is veszélyeztetettek. Rusvai Miklós emlékeztetett rá, hogy a világban vakcinahiány van, és megjegyezte, hogy a kínai és az orosz vakcinát számos – köztük gazdag – országban használják. Széles körben alkalmazták azokat idősökön, várandósokon is minden szövődmény nélkül.

Ezeket olvastad már?
Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás