RETRO RÁDIÓ

Családi dráma: Gabi egy hónap alatt két közeli rokonát vesztette el Covidban – „A sógorom vírustagadó volt”





Mind azt hisszük, hogy velünk úgysem történhet meg, aztán csak akkor kapcsolunk, amikor már megtörtént a baj – jelentette ki a Metropolnak egy zsámboki nő, aki egy hónapon belül két közeli hozzátartozóját is elvesztette a koronavírus következtében. Mint kiderült, a sógora ráadásul vírustagadó volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.04.
Megrázó

Gabriella családját egy kicsit sem kímélte a koronavírus. Az nem elég, hogy az egész családján átment, sajnos a gyásszal is több soron meg kellett küzdenie. November közepén a sógorától, majd december elején az unokabátyától kellett búcsút vennie.

Baromságnak tartották a vírust

Az az igazság, hogy a nővéremék nem igazán hittek ebben az egészben – jelentette ki a Metropolnak Gabriella.

– Tudták, hogy van a vírus, de egy felfújt dolognak tartották, soha nem gondolták, hogy ebbe tényleg bele lehet halni. A sógorom, Laci pedig kifejezetten vírustagadó volt, emlékszem, hogy szó szerint azt mondta: ez az egész egy baromság – emlékezett vissza a 62 éves zsámboki nő.

– Persze mind azt hisszük, hogy velünk úgysem történhet meg, aztán csak akkor kapcsolunk, amikor már megtörtént a baj. Olvassuk a híreket, aktívan jelen vagyunk a közösségi oldalakon, így nap mint nap rengeteg szörnyűséggel találkozunk, de valahogy sosem hisszük, hogy mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe. Szegény Laci álmában sem gondolta volna, hogy 68 évesen épp ez okozza majd a vesztét – mesélte Gabriella.

Gabriella (Fotó: Olvasói fotó)

Komoly tervei voltak

A család úgy sejti, hogy miután Gabi testvére, Kati tanárnőként dolgozik, az iskolából vihette haza a vírust.

– A nővéremnek nem igazán voltak tünetei, a sógoromnak viszont annál inkább, ő ráadásul asztmás is volt. Csúnyán köhögött, de ezt is asztmára fogta. Magas láza volt, de mivel előtte nap kint dolgozott az esőben, úgy hitte megfázott. Hiába teltek a napok, nem lett jobban, rengeteget fogyott, majd hirtelen rosszul lett, a nővérem azonnal hívta a mentőket. Bent a kórházban letesztelték, természetesen kiderült, hogy pozitív. Három hétig volt lélegeztetőgében, de végül november 17-én leálltak a szervei. Egy életvidám erős ember volt, azt tervezték a testvéremmel, hogy ha vége ennek az egésznek, akkor bejárják a világot – mesélte a 62 éves nő.

„December elején az unokabátyám is elment”

A család még fel sem ocsúdott a tragédiából, máris jött a következő. December elején Gabriella a 65 éves unokabátyját is elvesztette.

Zoli a munkája miatt sokat mászkált, bárhol elkaphatta a vírust. Neki egyik pillanatról a másikra romlott le az állapota, magas volt a láza, teljesen legyengült, és sajnos el is esett. Végül a váci mentők vitték be a kórházba, aznap még beszélt a lányával, mondta neki, hogy miket vigyen be neki, de a következő hír már az volt, hogy összeomlott a vérkeringése, sajnos december elején ő is elment – mesélte Gabi.

Idős szülei enyhébb tünetekkel átvészelték

Idős szülei enyhébb tünetekkel átvészelték

Bár Gabriella a történtek előtt is nagyon elővigyázatos volt, az utóbbi hetekben még inkább odafigyel a szabályok betartására.

– Ezt főképp a szüleim miatt teszem, ők ugyanis már nagyon idősek, édesanyám 88, édesapám 90 éves, mindketten ápolásra szorulnak. Igaz, ők már túl vannak rajta, ugyanis október végén találkoztak a sógorommal, így ők is elkapták. Szinte hihetetlen, de nekik csak enyhe tüneteik voltak, pár napig 38 fokos lázuk volt, de ennyi. Ez szinte csodával határos, hogy ők túlélték, szegény sógorom és unokabátyám meg belehalt. Ez is bizonyítja, hogy a koronavírus kifürkészhetetlen, sok esetben nem lehet tudni, hogy mi alapján válogat – jelentette ki a 62 éves nő, akinek négy hónapja unokája született, ám a picivel még nem találkozott személyesen.





Ezeket olvastad már?
Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

Már egy hete hiába keresik a 11 éves pápai kisfiút, látta valaki Krisztiánt?

Már egy hete hiába keresik a 11 éves pápai kisfiút, látta valaki Krisztiánt?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás