Gyászol a filmvilág: elhunyt Christopher Plummer





Elhunyt 91 évesen Christopher Plummer, akinek egyik leghíresebb szerepe von Trapp kapitány volt A muzsika hangjában, és 82 évesen a legidősebb színész lett, aki Oscar-díjat kapott egy alakításáért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.05.
tragédia

Plummer pénteken connecticuti házában halt meg - mondta el Lou Pitt, a színész barátja és menedzsere.

A több mint fél évszázad alatt, ameddig filmes pályafutása tartott, Plummer számos különböző zsánerű filmben játszott karakterszerepeket A tetovált lánytól a Fel! című animációs filmen át A muzsika hangjáig. Utóbbiban Julie Andrews mellett alakította von Trapp kapitányt 1965-ben, s ez a szerep tette igazán sztárrá.

Élete alkonyán ismét felfedezte magának a film és 2012-ben a Kezdők című vígjáték mellékszerepéért megkapta a Golden Globe díjat, valamint a brit filmakadémia és az amerikai filmakadémia díját.

2015-ben Atom Egoyan instruálta az Emlékezz! című filmben, amelyben egy kilencvenéves holokauszttúlélőt alakított, aki bosszút akar állni a családját meggyilkoló háborús bűnösön. 2017-ben váratlanul kopogtatott az ajtaján Ridley Scott, és arra kérte, ugorjon be a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey helyére A világ összes pénze című filmjébe. Ahogy elolvasta a forgatókönyvet, elvállalta a szerepet, amelyért újabb Oscar-jelölést kapott. Egyik legutolsó munkája, a Tőrbe ejtve három Golden Globe-jelölést kapott. A The Last Full Measure című háborús dráma az elfeledett pilótának, William H. Pitsenbargernek állít emléket.

Plummer háromszor házasodott, első és második frigye is négy évig tartott. Harmadik feleségével, Elaine Taylor angol színésznővel 51 évig élt boldog házasságban. Egyetlen gyermeke, Amanda Plummer szintén a színészi pályát választotta.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás