RETRO RÁDIÓ

Be lehet hűteni a pezsgőt!





Orbán Viktor Facebook oldalára feltöltött videóban értékelte a mai napon Brüsszelben elért sikereket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.10.
költségvetés

Mint arról korábban beszámoltunk, megegyeztek az európai uniós állam- és kormányfők az új költségvetésről a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat kiegyenlíteni hivatott helyreállítási alapról a csütörtöki brüsszeli tanácskozáson.

A brüsszeli alku azt jelenti, hogy a huszonhetek zöld jelzést adtak a magyar-lengyel-német kompromisszumnak, a kifizetésekhez csatolandó, politikamentessé tett feltételrendszernek.

Orbán Viktor európai vezetők gyűrűjében: szemben a francia elnök Emmanuel Macron, tőle balra Angela Merkel

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára posztolt videóban számolt be arról, hogy miért is nagyon fontosak a ma elért eredmények.

„A legvisszafogottabban is azt kell, hogy mondjam: győzött a józan ész! Győztünk, mert nehéz időkben, mint a járvány, a gazdasági válság, nincs ideje annak, hogy most folytassunk le olyan ideológiai, politikai vitákat, amelyek hátráltatnak bennünket a cselekvésben. Győzött a józan ész, mert végülis Európa egységét sikerült megőriznünk” – fogalmazott videójában Orbán Viktor.

Majd így folytatta: „Ugyanakkor mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy most egy szakasz zárult csak le. Vannak az asztalon olyan javasolatok, amelyek nem fognak tetszeni számos tagállamnak, például nekünk, magyaroknak sem. Ideértve a migrációt vagy éppen a családellenes, Brüsszel által eltervezett intézkedéseket. Tehát lesz még baj bőven” – példálózott Orbán Viktor. Majd összefoglalásként a következőket mondta: „Ma három dolgot mindenképpen elértünk.

  • Megvédtük az európai alkotmányt, nem engedtük, hogy azt megkerüljék.
  • Elhárítottuk azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel rákényszerítsenek a magyarokra olyan döntséeket, amiket mi nem akarunk meghozni és elfogadni.
  • Végül megvédtük a magyarok pénzét, amely a következő évek gazdasági fejlődésénél jól jön majd.”
  • Orbán Viktor később a hivatalos eredményeket is kommentálta egy rövid videóban: „Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült!” - írta a Facebook bejegyzéshez:

    Novák: Megnyert egy csatát Magyarország a megállapodással

    Megnyert egy csatát Magyarország az uniós költségvetéssel kapcsolatos megállapodással - jelentette ki a Fidesz alelnöke csütörtökön a Facebook-oldalán.

    Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a videóban hangsúlyozta, hogy a megállapodás nemcsak pénzügyi kérdésekről szól, hanem a magyar gyerekek jelenéről és jövőjéről, valamint arról, hogy „tudunk-e szabadon élni magyarként Európában”.

    A nagyobbik kormánypárt alelnöke azt mondta: olyan Európában hisz, ahol szabadság van, a tagállamok szabadon dönthetnek arról, hogyan szeretnének élni, ahol nem egyféleképpen lehet gondolkodni, és ahol minden nemzet maga dönthet a jelenéről és a jövőjéről.

    A kormány eddig is ellenállt minden olyan „birodalmi törekvésnek”, amely ideológiákat próbált a magyarokra kényszeríteni: nemet mondott a tömeges bevándorlásra, a genderideológiára, ahogy korábban a kommunizmusra is - emelte ki, hozzátéve: a kormány ezt a jövőben is tartani fogja.

    Az alelnök úgy fogalmazott: „minden csatába úgy megyünk bele, hogy meg kell védenünk a magyar érdekeket, a magyar gyermekek jelenét és jövőjét.

    A baloldalnak nincs többsége Magyarországon, megpróbáltak Európában többséget szerezni, de ez nem sikerült - mondta Novák Katalin.





    Ezeket olvastad már?
    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

    Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

    Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

    Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

    Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

    Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás