Megható, mit kértek karácsonyra a leukémiás kislánynak





A hétéves Róza nyirokcsomó daganattal küzd. Betegsége óta a család nehéz anyagi helyzetbe került, így az ünnepek közeledtével segítséget szeretnének kérni. A Metropolnak elárulták: ruhára, tartós élelmiszerre, és higiéniai termékekre egyaránt szükségük lenne.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.23.
daganat nyirokcsomó Megszakad a szív hodgkin lymphoma

Róza családja mindig szerény körülmények között élt a Hajdú-Bihar megyei Csökmőn. A kislánynál négy és fél éves korában azonban nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak, ami miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, napról napra élnek.

Két éve tavasszal kezdődtek a család megpróbáltatásai

- 2018 áprilisában kezdődött minden - mesélte aggódva az édesanya. Róza egy hónapig lázas volt, majd megérkezett a szörnyű diagnózis: nyirokcsomó daganat. Rövid időn belül megkapta a kemoterápiás kezelést, amit bár rosszul viselt, összességében javult az állapota. Most azonban egy újabb elváltozást találtak a nyakában.

Folyamatos az aggódás

Nemsokára megyünk egy újabb, részletesebb kivizsgálásra. Nagyon tartok tőle, mit mondanak majd az orvosok. - mondta lapunknak könnyes szemekkel az édesanya, aki azt is elárulta, hogy nem könnyű elmenniük a vizsgálatokra.

Probléma a kezelésekre való eljutás

- Másfél óra az út a kórházig. Mivel saját kocsink nincs, mindig autót kell fogadnunk, ami egy-egy alkalommal 10 ezer forint. Ez nagyon sok, hiszen a kezelések mellett már alig marad pénzünk élelemre, ruházkodásra, higiéniai termékekre, és bizony sokszor a számlák kifizetése is gondot jelent – mesélte a Metropolnak Bereczki István Gézáné.

Fotó: Metropol

Hodgkin Lymphoma: A kór nyirokcsomóról nyirokcsomókra terjed a szervezetben. Kezelésében kemoterápia, sugárkezelés, illetve Polivy elnevezésű gyógyszer is alkalmazható, ám ennek a költsége 90 ezer dollár, azaz 27 millió forint. Csontvelő átültetés alkalmazható, figyelembe véve a beteg korát, kísérőbetegségeit és a betegség szövettani altípusát. A modern kezelésekkel a fejlett ipari országokban a betegek több mint 80%-a gyógyítható.

 

Itt lehet segíteni

Rózának a Remény a Leukémiás Gyerekekért Alapítványon keresztül lehet segíteni. Bármilyen apró felajánlásnak örülnek!

Fotó: Metropol

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás