Riasztást adtak ki: jön az ítéletidő, esővel, jéggel, viharral

Több megyében is figyelmeztetést adtak ki, brutális időjárásra kell készülni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
előrejelzés

Hétfőn a déli óráktól délnyugat felől zivatarok érik el az országot, melyek fokozatosan haladnak északkelet felé. A zivatarokat 70-80 km/h-t meghaladó szél, intenzív csapadék és jégeső kísérheti. Keleten, délkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeken a területeken 80-100 km/h-s szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 8 és 16 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb a reggel.

Kedden általában változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. Délelőtt keleten, estétől nyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Néhol előfordulhat záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől csökken nyugat felől a felhőzet. Sokfelé számítani lehet esőre, záporra, helyenként zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás