Januártól akár a csok teljes összege felvehető új többgenerációs otthonok létrehozására

Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
otthonteremtés

Novák Katalin közölte: a kormány támogatja az új többgenerációs otthonok létrehozását, ezért január elsejétől a családi házak tetőtér-beépítéséhez is igénybe vehető a családi otthonteremtési támogatás (csok) akár maximális összege.

A miniszter gyakori élethelyzetnek nevezte, hogy egy családban a családi ház tetőterét beépítené egy fiatal pár, hogy ott neveljék gyermekeiket.

Ők egy gyermek vállalása vagy nevelése esetén 600 ezer forintot, két gyermek esetében 2,6 millió, három gyermek nevelése vagy vállalása esetén 10 millió forintot vehetnek igénybe vissza nem fizetendő támogatásként - mondta.

Novák Katalin szeptember 19-én jelentette be hogy tovább segíti az otthonteremtést a kormány

  • – Január 1. után új építésű ingatlant vásárlása esetén- ami lakás esetén nem haladja meg a 150, háznál a 300 négyzetméteres alapterületet – a mostani 27 százalékos áfa helyett csak 5 százalékot kell fizetnie.
  • – Januártól a csokkal vásárolt új építésű ingatlanoknál az 5 százalékos áfa is visszaigényelhető lesz.
  • – Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől. A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb 3 millió forintig.
  •  

    Top hírek    Hírlevél-feliratkozás