Borzalmas támadás Egerben, farkasok marcangolták halálra a kutyát





Ártatlan pulit marcangoltak szét Egerben. A kutya gazdája farkasokra gyanakszik, de nem zárja ki azt sem, kóbor ebek végeztek a két éves pulival.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
szörnyűség

A szerencsétlenül járt kutyán iszonyatos sebeket ejtettek. Mivel a kegyetlen támadása hétvégén történt, amikor gazdája nem tartózkodott a helyszínen, így szegény kutyusnak esélye sem volt arra, hogy megmenthesse őt. Sebesüléseivel egy lomkupac közé húzódott, ám mire a gazda hétfőn rátalált a szerencsétlen párára, már nem lehetett rajta segíteni – írja a Blikk.

Bár a telephely körül, amelyet őrzött, kerítés húzódik, azon számos lyuk tátong, így történhetett, hogy a falka könnyűszerrel megtámadta. Valószínűleg pont hűsége lett a veszte, mivel a vadállatok keltette zajra ugatással próbálta felhívni gazdája figyelmét – sajnos hiába.

„Nézzék, itt történt a harc. A kapu még most is véres, pedig már feltakarítottunk. Szegény Bogárnak nem volt esélye a csoport ellen, iszonyatos marásokat ejtettek rajta„ – mutatta meg a Blikknek a vérfoltokat az egykori téglagyár telephelyén Fülöp Géza, aki a vállalkozása mellett évtizedek óta vadászik is.

Látják, ott, a kerítésen túl már a szőlős dombok vannak, onnan jöttek be az állatok. Nem tudom biztosan, farkasok voltak-e, avagy azokhoz hasonlító, elszökött kutyák. Egy ismerősöm, aki épp a telepen volt abban az időben, hallva a marakodást, megnézte, mi történik, ő készítette a felvételt a támadókról. Őz már járt itt, rókát is láttunk korábban. A szőlőben találtak nyomokat, méretes állatok lehettek” – mondta fejét csóválva a vállalkozó. Ő és a kollégái csak hétfő reggel szembesültek azzal, hogy a telep kutyája milyen sérüléseket szenvedett, mert az éjszakára a lomok közé húzódott. Amikor rátaláltak, már hiába vitték állatorvoshoz.

A lap megkereste Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberét is, aki megerősítette, hogy a helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt.

A helyszínen talált nyomok és a látott képek alapján egyelőre csak feltételezzük, hogy farkasok voltak a támadó állatok, bár a rájuk jellemző sötét farokvég nem azonosítható a fotókon. Az bizonyos, hogy a Bükk és Mátra közötti területen él egy farkasfalka. Ezek nyomaival, a vadkamerák róluk készült felvételeivel rendszeresen találkozunk, a territóriumuk nagyjából száz négyzetkilométer. Ezen belül bármikor és bárhol feltűnhetnek„ – mondta a Blikknek Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológiai szakreferense. „Vasárnap este 10 óra körüli időben mások is látták a mozgásukat, 2-3 hete pedig bizonyítottan megfordultak a környéken” – tette hozzá a szakember. „A farkas védett állat hazánkban, így szinte biztos, hogy nem kezdődik semmiféle hajtóvadászat. Annyi teendőnk van, hogy a körzetben felhívjuk a kirándulók, illetve az állattartók figyelmét, hogy fokozottabban figyeljenek„ - hangsúlyozta a szakember.





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás