Rémálom lett a cirmogásból, vérengző szörnyeteggé változott a család macskája - Fotók!





Egy budapesti család kedves macskája egyik pillanatról a másikra megvadulva, vérengző vadmacskaként támadt gazdájára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.04.
vérmacska

Komoly sérüléseket okozott egy két és fél éves, lakásban tartott nősténymacska gazdáján. A megvadult állat olyan komoly sebeket ejtett a nőn, hogy sérüléseit kórházban kellett ellátni.

A támadás hatására a család érthető módon teljesen kétségbeesett. A 112-es segélyhívó nem tudott az esettel mit kezdeni, de végül a Speciális Állatmentő Egység szakemberei a segítségükre siettek. Az állat tulajdonosai a támadás után Lizi cicát bezárták az egyik szobába, de szerencsére az állatmentők megérkezésekor a macska már teljesen nyugodt volt – írja a Blikk.

A falon még látszottak a spriccelő vér nyomai, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit”- mondta a Blikknek a Speciális Állatmentő Egység szakembere.

A család a sokk miatt még mindig igen rosszul érzi magát, így a lapnak sem nyilatkozott. Annyit azonban a Blikknek azért sikerült megtudnia, hogy a macska ezt megelőzően soha nem viselkedett agresszíven.

„Lizi két és fél éve él a családjával egy budapesti lakásban, nem érintkezik más állatokkal, így szinte biztosan kizárhatjuk, hogy veszett. A protokoll szerint viszont 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Azt viszont semmi esetre sem ajánlom, hogy a gazdájához visszakerüljön, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. Hiába akar jót a gazdi, ha fél és tart a macskától, azt az állat is megérzi„– mondta a Blikknek Benedek Noémi állatorvos.

Amennyiben hasonló helyzetbe kerülnénk, kereshetjük a rendőrséget: amennyiben a hatóság úgy ítéli meg, riasztja az illetékes állatvédő szervezetet. Ha állatunk támadó magatartást tanúsítana, mindenképp jelezzük ezt az állatorvos felé is.





Ezeket olvastad már?
Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás