Oltásellenes és vírustagadó csoportokban futótűzként terjed egy kitalált történet Kóbor János halálával kapcsolatban – szúrta ki a Ripost.

Az egész országot megrázta a tragikus hír: hétfőn délelőtt, 78 éves korában elhunyt az Omega frontembere, Kóbor János. Mint ismeretes, a legendát hosszú heteken keresztül kezelték kórházban, miután a kiszivárgott hírek szerint elkapta a koronavírust. Egyes információk szerint három kórházat is megjárt, és az orvosok mindent megtettek érte, ám a szervezete végül feladta a harcot.

Mecky nagyon makacs volt, nem oltatta be magát, és ezt a tényt lovagolják meg az oltásellenesek. Nagyon messzire merészkedtek az antivaxerek, durva és kegyeletsértő történetet találtak ki, amit a közösségi oldalakon osztanak meg – írta a lap.

Az abszurd történetben nemcsak azt állítják, hogy megölték Kóbort, de azt is, hogy a vakcinagyártók parancsára, sürgetésére. Aki még nem olvasott összeesküvés-elméletet, az elképzelni sem tudja, hogy milyen lehetetlen történeteket tudnak kitalálni az oltásellenesek. Ez egy tipikus példa.