„Régóta dédelgetem az álmot, hogy Woody Allen rám csörög” – Nagy Natália elárulta, hogy a színpad helyett miért az írást választotta





Nagy Natália egyszercsak eltűnt a köztudatból: előbb egy kislánynak adott életet, aki ma már 18 éves, majd meséket írt, melyeket személyesen nyújt át ifjú olvasóközönsége kezébe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.13.
születésnap

Nagy Natália a napokban ünnepelte az 51. születésnapját és ennek apropóján elárulta, hogyan szokott ünnepelni, illetve azt is, hogy miért tűnt el a nyilvánosság elől az utóbbi 14 évben.

Születésnap egy bevásárlóközpontban

– Mivel a születésnapom december 7-én éppen a karácsonyi szezonra esik, amikor minden nap valami forgalmas helyen, napi 10 órában dedikálom a könyveimet, így az ünneplés elég sajátos módon zajlik: barátaim és a közönség együtt köszöntenek fel, mindig épp ott, ahol a közönségtalálkozót tartjuk. Este aztán van alkalom egy kis vacsorára - mesélte a Metropolnak Natália, aki 14 éve személyesen árulja és dedikálja a könyveit.

– Tavasszal szoktunk kicsit nagyobb ünnepelést csapni, mert olyankor összekötjük az enyémet a lányom és anyukám szülinapjával is.

Boldog születésnapot, Nagy Natália!

Rögtönzött megoldás

Natália őszintén bevallotta, hogy eredetileg nem úgy tervezte, hogy férjével közösen maguk fogják árulni könyveiket, ám a rögtönzés végül jól sült el

– 2007-ben jelent meg A nap születésnapja című mesekönyvem. Akkor találtam szembe magam azzal a helyzettel, hogy mint annyi más terület, úgy Magyarországon a könyves szakma sem piaci alapon működik. Ha valaki mégis saját pénzből megfinanszírozva adná ki könyveit, annak nehezített pályán kell teljesítenie. Ekkor jött az ötlet, hogy közvetlenül keressük meg a közönséget, fesztiválokon, fürdőhelyeken, bevásárlóközpontokban.

Ez a rögtönzés aztán annyira jól sikerült Natáliának, hogy A Nap születésnapja című vicces verses mesekönyvéből az évek során már 100 ezer darabot adott el, melyek mindegyikét névre szólóan dedikálta is.

Mindenki máshonnan ismeri

A mesekönyvei és a színészi múltja miatt korosztályonként változó, hogy honnan ismerik nevét az emberek. – Érdekes tapasztalat, hogy míg a szülők inkább a régebbi dolgaimra, a L’art pour l’art Társulattal és a Holló Színházzal töltött időkre és a mozifilmjeimre, elsősorban a Csinibabára és a Zimmer Ferire emlékeznek inkább, addig a fiatalabb korosztály egyre többször már a „napos” vagy épp a „lufis” könyvem miatt ismeri a nevem.

Mancika a Csinibabából

Tervezgeti a jövőt

Az írónő idén adta ki a harmadik kötetét, aminek a címe A szénanáthás ló, ami olyan nagy terjedelmű lett, hogy most egy kis szusszanást mindenképp beiktat az írásba. - Nagyon sok ötletem van, de nem feltétlenül az irodalom terén. Már hosszú évek óta építjük férjemmel közösen a kézirat- és dedikált fotó gyűjteményünket azzal a céllal, hogy a jövőben kiállításokat rendezhessünk belőlük. Ennek kapcsán olyan érdekes, izgalmas embereket ismerhettünk meg személyesen, mint például Picasso egyik 87 éves múzsája, vagy éppen az állatvédővé lett ikonikus színésznő, Brigitte Bardot. Ezek teljesen másképp, de mégis erős inspirációt adnak a jövőre.

Még vár Woody Allenre

Bár Nagy Natália egyszer csak eltűnt a köztudatból, ez a háttérbe vonulás nem egy tudatos döntés eredménye volt. - Az, hogy évente egymillió emberrel találkozom a dedikálások során nem feltétlenül jelenti azt, hogy eltűntem a köztudatból. Ugyanakkor tény, hogy annyi a különböző feladat, hogy nem törekszem mindenáron visszatérni sem filmbe, sem színházba. De ha épp szembejönne egy jó érdekes, színvonalas feladat, nyilván nem mondanék nemet. Woody Allen filmjei régi nagy kedvenceim, az ő hívását máig várom. Ahogyan Sting zenéjéért is rajongok, így ha egyszer megkeresne, hogy ne csak mint néző látogassam a koncertjeit, hanem álljak be mögé vokalistának, örömmel megtenném – mesélte vidáman a születésnapos Natália.





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás