Úgy tűnik Meghan Markle számára már az a tradíció sem szent, amit még Viktória királynő vezetett be 1841-ben: a kis Lilibet lesz a királyi család első olyan tagja, akit nem a hagyományos, fehér selyemből varrt, csipkedíszes ruhácskában keresztelnek meg – írja a The Sun.

 

(Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Az eredeti díszes ruha, amelyet először a későbbi VII. Eduárd király keresztelőjén használtak, ma már csak a család vitrinjében található meg, állagromlás nélkül nem lehetne használni, de azóta a királyi család minden tagját ugyanolyan szabású és mintájú pólyában keresztelték meg csecsemőkorukban.

Ez alól nem volt kivétel Harry herceg és Meghan első gyermeke sem: Archie-t ugyanabban a ruhában tartották keresztvíz alá, amit előtte György, Sarolta és Lajos is viselt. Azonban Lilibet szülei úgy döntöttek, hogy szakítanak a hagyományokkal: a kislányt nem az Egyesült Királyságban, hanem Los Angelesben fogják megkeresztelni, ezért Meghan véleménye szerint nincs is szükség a tradicionális ruhára. Ezzel a húzásával azonban rajongók ezreit haragította magára, akik azt remélték, hogy ha a kicsi Lilibetet nem is viszik vissza édesapja szülőföldjére a keresztelő idejére, legalább az öltöztetésében követik a hagyományt.