„A lelkem mélyén a színház áll közelebb hozzám, annak egyszeri és megismételhetetlen volta: az itt és most megcsinálni valamit nagyon erős varázsa, a film egyre inkább a technikáról szól. Ennek ellenére a két Andrásnak és Zsolt megelevenítésének nagyon örültem” – tudtuk meg Trill Zsolttól, akit arra kértünk, mondja el, miért fontos számára ez a 3 film, amelyben láthatjuk.

Trill Zsolt és Pál Emőke a Magasságok és mélységek című filmben Fotó: Magasságok és mélységek/Facebook

„Az Erőss Zsolt-film azért izgalmas, egy olyan világról szól, ami végtelenül távol áll tőlünk. Nagyon kevesen űzik ezt a fajta sportot, vagy inkább őrületes kihívást. Arról a közösségről is szól ez az egész igaz történet, ha nem is közvetlen, de valahogy benne van. A feleségnek, a gyermeknek, a családnak a traumafeldolgozásáról. Maga Zsolt kevés alkalommal jelenik meg benne, de folyamatosan jelen van. A tragédia van jelen, és ennek a feldolgozása.”

Trill Zsolt: Zsolt és a két András szerepének nagyon örültem Fotó: Fodor Erika

Trill Zsolt kérdésünkre azt is elmondta, a televíziós dokumentumsorozatnak készült Aranybulla, és benne II. András király története azért fontos, mert „egy csomó mindent II. András rakott le, amiben – lényegét tekintve – a mai napig élünk”.

Ami a Hadik-történetet illeti, arról azt tartja a főszerepet játszó színművész: „Magyarként példa előttünk, hogy sok mindent el lehet érni”.

„Volt egy ilyen fickó, akit Mária Terézia megkér valamire, és ő nem hátrál meg, hanem tökösen beleáll a dologba, aztán végigcsinálja. Egy csomó mindennel foglalkozott , és majdnem mindenben végtelenül sikeres volt.”