A Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciója 18.éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket karácsonyi ajándékdobozok gyűjtésével és a gyermekekhez való eljuttatásával (a tavalyi évben több mint 30 000 darabbal), boldogabbá téve számukra a karácsonyt. Sajnos sok esetben ez az egyetlen ajándék, ami a karácsonyfájuk alá kerül. Ehhez járul most hozzá a MEGAFILM produkció kincseivel, az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm főszereplőinek gyönyörű ruháival, az elismert jelmeztervező, Bárdosi Ibolya munkáival.

„Már régóta szerettem volna meséhez tervezni, ez volt az első! A mese, mint műfaj tág lehetőségeket adott a tervezésre, nem kötötte a kezem egyetlen korszak sem. Ismertem a szereplőket, így a ruháikat konkrétan rájuk tervezhettem. Az anyagok Olaszországból, Németországból és itthonról származnak, a ruhák hónapokig készültek egy külön erre a célra létrehozott jelmezbázison.”- meséli Bárdosi Ibolya, tervező.

Eszternek nemcsak a menyasszonyi ruhája csodálatos (Fotó: Megafilm)

Megvehető a Csobot Adél által viselt menyasszonyi ruha, ami Eszter karakteréhez kötődik. „Ezt a ruhát a 60-as évek rövid menyasszonyi ruhái ihlették, a kézzel ráapplikált rengeteg apró virág Eszter lágy nőiességét hangsúlyozza.”– mondja Bárdosi Ibolya.

Viola valamennyi ruhája elegáns (Fotó:Megafilm)

A Pálmai Anna színművésznő által a makulátlanul elegáns, ármányos és ízig-vérig elszánt Viola szerepében viselt különleges ruha is elvihető.
Viola sziluettjét az 50-es évek ruhái ihlették, modern elemekkel ötvözve. Az ő esetében kontrasztos anyagokat és színeket használtam, hegyes-szurkálódós karaktere a ruhái formavilágában is visszaköszön.”

Kamilla egy valódi stíluskirálynő (Fotó: Megafilm)

A Gubás Gabi által a bölcs és tapasztalt Kamilla szerepében viselt látványos kosztüm a XIX.század végét idézi, a Marczinka Bori által viselt, cserfes és bátor Dorka ikonikus, egyedi ruháit a a játékos, kicsit futurisztikus formák határozzák meg.

Dorka játékos ruhája kimaxolta a cukiságot (Fotó: Megafilm)

Licitálj a ruhákra ITT november 29 és december 31. között és szerezz magadnak örömet egy kivételes, gyűjtői darabbal, amivel egyúttal egy egész csapat kisgyereknek teheted szebbé az ünnepeit! Az aukció teljes bevételét a Baptista Szeretetszolgálat kapja.