Harry herceg új állást vállalt a BetterUp nevű mentálhigiénés startup cégnél. Sussex hercege a cég vezető menedzsere lesz. A BetterUp egyébként online coachinggal foglalkozik és célja a szellemi-lelki egészség megőrzése. Harry herceg feladatai közé fog tartozni, hogy elmondja a véleményét stratégiai döntésekről és a jótékonysági akciókról. Továbbá azt is vállalta, hogy nyilvánosan is kiáll majd a mentális egészséggel kapcsolatos témák mellett.

Meghan és Harry napokkal azelőtt, hogy kijelentették, elhagyják a királyi családot (Fotó: Facebook/Royal family)

Onnan lehet tudni, hogy a hír igaz, hogy maga az érintett erősítette meg a Wall Street Journalnek, sőt jövő héten kedden hivatalosan is bejelentik. „A proaktív coaching végtelenül sok lehetőséget biztosít a személyes fejlődésre, a fokozott tudatosságra, és összességében véve egy jobb életre” – mondta a herceg, aki korábban már jelezte, hogy a lelki egészséggel kapcsolatos témákban szeretne tevékenykedni.

Harry elmondása szerint maga is használta a BetterUp alkalmazását és egy coach is segítette őt néhány hónapig. A cég vezérigazgatója, Alexi Robichaux nem kívánta részletezni, hogy milyen formában alkalmazzák a herceget, illetve milyen módon kompenzálják a munkájáért. Csak annyit közölt, hogy a cégben játszott szerepe jelentős és összetett, a vállalat vezetésében, a vállalat menedzsereként van jelen – írja a PageSix.