RETRO RÁDIÓ

Baranyi László legyőzte a koronavírust, de ezek a tünetek még mindig gyötrik





Hónapokkal a fertőzés után is szenved a poszt-Covid-tünetektől az ország 93 éves nagypapája.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.29.
poszt-Covid

Egy emberként aggódott az ország januárban Baranyi Lászlóért. A Família Kft. nagypapáját koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították, ahol hetekig kezelték a súlyos fertőzéssel, amitől tüdőembóliát is kapott.

Gyengeség, szagláshiány

A sztár szervezete szerencsére felvette a harcot a vírus ellen és le is győzte azt, ám még hónapokkal a fertőzés után is gyenge.

– A vírus legyengítette a szervezetemet. Nagyon sokat fogytam, a karom pedig olyan vékony, mint tinédzser koromban. Még mindig nem vagyok százszázalékos. A szaglásom is csak ötvenszázalékos. Nem panaszkodhatom semmire, bár elismerem, a betegséget illetően voltak nehéz pillanatok. Viszont itt vagyok, legyőztem ezt a fránya vírust. Én mindig próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni, és a kórházban fekve is ezt tettem – mesélte Baranyi.

Elküldte a halált

Először a Metropol írt arról, hogy a művészt bizony megérintette a halál szele, ugyanis jelenése volt a kórházi ágyánál.

– Egy hétfői napon kerültem be a kórházba, akkor már tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nálam. Azon a héten csütörtökön nagyon rosszul lettem, felment a lázam, úgy éreztem, ez itt az út vége számomra. Volt egy furcsa illúzióm is, amit talán lázálomnak neveznék. Egyszer csak végigsöpört a testemen egy hideg fuvallat. A kórházi ágyam mellett lebegő, sötét, arctalan alakok jelentek meg. Kaszát is láttam a kezükben. Mondtam nekik, hogy takarodjanak innen – mesélte nevetve.

Sokat fogyott az utóbbi hetekben (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Vasalóval gyúr

A legenda otthonában próbálja formában tartani magát, mind fizikailag, mind pedig szellemileg. Előbbihez egy különleges rutinja is van.

Reggelente felkelek, és már az ágyon ülve bemelegítem a lábaimat, a kezeimet, aztán jöhet az intenzívebb torna. Van egy 4-5 kilós vasalónk, na én azt szoktam emelgetni. Muszáj, mert a vírus legyengítette a szervezetemet. Nagyon sokat fogytam, a karom pedig olyan vékony, mint tinédzser koromban – szomorkodott a színész.

Otthon dolgozik a legenda

Baranyi addig se tétlenkedik, ugyanis a Duna Televízió Almárium című műsorában elmondta, Budapest II. világháborús ostromáról ír forgatókönyvet.

– A gyógyulás közben azon gondolkoztam, mit fogok csinálni, amint szabadulok, és aztán egy olyan jó ötletem támadt. Már készül a forgatókönyv, amit Budapest 1944-es ostromáról írok saját élmények alapján. A középiskolás osztálytársaimmal bekönyörögtük magunkat a műegyetemisták közé az Egyetemi rohamzászlóaljba. Rózsadombon harcoltunk, nagy veszteségeink voltak, a mai napig bennem él ez az emlék. Azt még nem tudom, ki alakít majd engem, de annyi biztos, hogy Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea már igent mondott a filmre – fogalmazott Baranyi.

 





Ezeket olvastad már?
„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

Meglepő! Ezért döntött az otthonszülés mellett Rácz Gigi

Meglepő! Ezért döntött az otthonszülés mellett Rácz Gigi

Szétnyílt a ruha: megmutatta bájait az orosz szőkeség - fotó

Szétnyílt a ruha: megmutatta bájait az orosz szőkeség - fotó

Összejött: több mint 100 diákkal feküdt le az OnlyFans-modell – Videó

Összejött: több mint 100 diákkal feküdt le az OnlyFans-modell – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás