30 éves a Vészhelyzet: így emlékeznek az egykori szereplők a forgatásokra

Három évtizede mutatták be a történelmet író kórházsorozatot. A Vészhelyzet egykori szereplői az évforduló kapcsán nosztalgiáztak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.15.
vészhelyzet szereplők sorozat jubileum

A 1994. szeptember 22-én debütált Vészhelyzet című sorozat Chicago egyik kórházának sürgősségi osztályán játszódik. Több szereplője karrierjét indította el. De mert a kedvencek sorra távoztak a sorozatból, az alkotók 2009-ben befejezték a forgatást. A Hot! magazin gyűjtötte össze, milyen emlékeket őriznek az egykori szereplők.

VÉSZHELYZET HOT MAGAZIN  'ER', USA, 1994.
A Vészhelyzet főszereplői az 1. évad idején Fotó: KPA Honorar & Belege/Northfoto/Hot! Magazin


A Vészhelyzet ikonikus csapata

GEORGE CLOONEY

Doug Ross, a nőcsábász gyerekorvos

The Boys in the Boat UK special screening
George Clooney Fotó: Northfoto/Hot! magazin

Nehéz elhinni a kétszeres Oscar-díjas színészről, hogy a Vészhelyzet indulásakor úgy kellett könyörögnie a szerepért John Wells producernek. A forgatásokon ő volt a mókamester, a rossz napokon is megnevettette a stábot. Gyakran nézett lefelé a jeleneteiben: mivel nehezen jegyezte meg az orvosi szakkifejezéseket, kellékekre meg a „betegek” hasára írta fel őket.

„Csak hálás lehetek azért, amit a Vészhelyzettől kaptam: életem legjobb döntése volt hogy elvállaltam Doug Ross karakterét – állította az E!News-nak Clooney.

ANTHONY EDWARDS

Mark Green, a szelíd lelkű belgyógyász

New York, NY - June 12, 2022: Anthony Edwards attends 75th TONY awards at Radio City Music Hall
Anthony Edwards Fotó: Profimedia/Hot! magazin

Ross doki legjobb barátja a 2020-as években két drámai minisorozatban kiemelkedő szerepekkel folytatta a pályafutását, később a Vészhelyzet négy epizódját is ő rendezte. Az első házasságából egy fia és három lánya született, de 2015-ben elvált az édesanyjuktól, Jeanine Lobelltől. 2021 óta egy szintén elsősorban sorozatokból ismert színésznő, Mare Winningham a felesége.

„Forgatás előtt hetekig gyakoroltuk a mozdulatokat, hogy profinak tűnjünk, de elképesztően esetlenek voltunk” – mesélte Edwards a People-nek. 

Egy-egy műtéti jelenet próbája közben megszokott volt az ájulás, az öklendezés, a hányás. Külön ember volt arra, hogy felmosson bennünket a padlóról.

JULIANNA MARGULIES

Carol Hathaway, a labilis nővér

Celebrity Sightings In New York City - June 5, 2024
Julianna Margulies Fotó: Getty Images/Hot! magazin

Bár Marguliest csak epizodistának szánták, a sorozat kedvencévé vált Doug Ross szerelmeként. Később sikeres sorozatszínész lett, 2016-ban megjelent a Három varázslat című gyerekkönyve és a Váratlan élet című memoárja. 2007 óta Keith Lie­ber­thal ügyvéd felesége, egy közös fiuk van, Kieran.

Néha úgy rosszalkodtunk a forgatásokon, mint az ovisok!

 – árulta el Julianna az OK!-nak. „Gyakran vazelint kentünk a telefonra, amikor egy epizodistának kellett felvennie. A takarásban gurultunk a nevetéstől, amíg az illető dühösen törölgette a fülét.”

NOAH WYLE

John Carter, az esetlen rezidensből lett profi orvos

Amazon Freevee and Prime Video Host Winter Wonderland in NYC
Noah Wyle Fotó: Getty Images/Hot! magazin

Kétszáznegyvenöt epizódban láthattuk a kölyökképű színészt, aki ma már sikeres rendező és producer.

Owen fiam születésekor egy időre kiléptem a show-ból, aztán otthon meg hiányzott a heti 80 óra munka! Szörnyű volt csak a tévében látni a műsort, ezért az utolsó évadba visszatértem – mesélte a People-nek a második házasságában élő, kétgyermekes Wyle.

LAURA INNES

Kerry Weaver, a bicegő nagyfőnök

"Dana H" Opening Night
Laura Innes Fotó: Getty Images/Hot! magazin

A sorozat után számos produkcióban szerepelt, több mint 15 rendezés is fűződik a nevéhez. 1988-ban ment férjhez David Brisbin színészhez, egy fiuk és egy örökbe fogadott lányuk van.

A 11. évadban Weavert csípőízületi diszplázia miatt műtötték, ám sajnos a valóságban is szükség volt az operációra: Innesnek súlyos hátproblémái lettek a sokéves kamu bicegéstől.

Kikészült a gerincem. A csontsűrűség-vizsgálaton kiderült, hogy az alja kezd meggörbülni az egyik oldalon, mivel tíz évig emelgettem bicegve a csípőmet 

– mesélte Innes a TMZ-nek.

ERIQ LA SALLE

Peter Benton, a céltudatos sebész

HollyRod 2023 DesignCare Gala
Eriq La Salle Fotó: Northfoto/Hot! magazin

Mielőtt 2002-ben távozott a sorozatból, nyolc évadban láthattuk a képernyőn. Sikeres karriert futott be a kamera mögött is, 30 filmet rendezett. Ma főleg íróként tartják számon, három könyve jelent meg. Többször járt jegyben, de soha nem nősült meg.

„Még mindig álmodom azzal a több hektoliter művérrel, amit a forgatásokon használtunk el” – emlékezett La Salle az E!News-nak.

Ez a sorozat lett a legtöbb (124) Emmy-díjra jelölt műsor a televíziózás történetében, és ötvenmillió nézőt ültetett a tévé elé.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás