Szabó Erika: „Nem tudatosan, hanem ösztönösen csinálom a dolgokat”

A színésznő kisfia hamarosan egyéves lesz, így visszatér a színpadra. Szabó Erika elmesélte nekünk, hogyan teltek az elmúlt hónapok Nolennel, hogyan éli meg az anyaságot, és miként készül a szerepeire.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.09.15.
Szabó Erika kisfia anyaság színház

Szabó Erika kisfia születése után közel egy évvel fantasztikus formában van, sugárzik a boldogságtól, és minden pillanatát élvezi az anyaságnak, szerinte ez egy új szín és tapasztalat az életében.

Szabó Erika
Szabó Erika két új darabban lesz látható, és két régi szerepét is visszaveszi (Fotó: Szabó Erika Instagram-oldala)

Szabó Erika szerencsésnek érzi magát

Erika úgy érzi, Nolen tipikus első baba abból a szempontból, hogy minden tökéletesen alakul vele. 

„Nagyon könnyű vele minden tekintetben, jól veszi az akadályokat, mert nagyon együttműködő, nyitott és mosolygós kisbaba. Ha találkozunk valakivel, általában azt a visszajelzést kapjuk, hogy mennyire kiegyensúlyozott baba, ennél jobban én semminek nem örülhetnék. 

Azt hiszem, talán az a titkom, hogy nem tudatosan, hanem ösztönösen csinálom a dolgokat. Gyerekneveléssel kapcsolatos könyvekből nagyjából néhány oldalt bírtam elolvasni, mert azt érzem, az ösztönök jobban működnek. Sokat beszélgettem édesanyámmal, anyósommal, sógornőimmel, akik közel állnak hozzám, és akiknek a tapasztalatait be tudtam építeni a mindennapokba, de alapvetően ezt nem lehet könyvből csinálni. Egy gyereknek saját egyénisége van, ehhez hozzáadjuk az enyémet, és a kettőnk személyiségéből hozzuk létre a viszonyunkat.

S hogy milyenek a nehezebb időszakok?

„Nem jellemzőek a kilengések, bár előfordul, de nem sokszor. Nyilván volt már rosszul, egy babával egy egyszerű megfázást is nehéz megélni. Vagy amikor én betegedtem le, azt nagyon nehezen tudtam kipihenni, és akkor a férjem éjszakázott pár napot, hogy hamarabb meggyógyuljak. 

Ő olyan társ az életemben, aki teljes értékű szülője a kisfiunknak, mindent együtt csinálunk. Szerintem ez sem evidens, hogy egy férfi a legelső hónapokban jól tudjon kapcsolódni egy kisbabához. Ez egy tanulási folyamat férfinek és nőnek egyaránt.

Erika elárulta, hogy az elmúlt évben megtapasztalta, hogy egészen más dolgok és másképp kapcsolják őt ki, mint korábban. „Igyekeztem egy héten egyszer-kétszer legalább elmenni sportolni, ez rengeteget adott nekem. Egy kisbaba mellett azért könnyebb kimerülni, ilyenkor mindig elmegyek egy csoportos aerobikórára, és nagyon jólesik. A mostani időszakban először nem arról szólt a sport, hogy jól nézzek ki, hanem arról, hogy mennyire jólesik, és utána mindig sokkal kiegyensúlyozottabb is vagyok. Utána sokkal értékesebb minőségi időt tudunk együtt tölteni a kisfiammal.”

Így néz ki egy visszatérés a színpadra

A színésznő beavatott minket abba a folyamatba, ami egy színházi visszatérést jelent. Erika két új darabot vállalt és két korábbi szerepét is visszaveszi. A korábbi szerepek esetében felújító próbák vannak, az új daraboknál viszont teljesen máshogy zajlik. A próbafolyamatok elkezdődtek, ami ilyenkor egy 4-6 hetes intenzív intervallumot jelent.

Az elején most változó, hogy mikor kell bemennem, például ha azt mondják, hogy egy jelenetet egyben kell összepróbálni, akkor előző nap szólnak, hogy másnap menjek be. Ez az időszak a színházé, főpróbahéten pedig reggeltől estig bent vagyunk gyakorlatilag. Ehhez kell egy támogató közeg, család, aki tud ebben segíteni, másképp nem menne. Ha a próbák lementek, akkor már csak esténként fogok játszani, heti 1-2 alkalommal az elkövetkezendő fél évben, ami teljesen vállalható.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás