Pazar ruhák, A-listás sztárok. Ilyen volt a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyege – Galéria

Így vonultak a sztárok a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.



Megosztás
Szerző: Cs.G.
Létrehozva: 2024.09.04.
Velencei Filmfesztivál galéria sztárok

Augusztus 28-án vette kezdetét és szeptember 7-ig tart a 81. Velencei filmfesztivál. Idén a francia mozilegenda, Isabella Huppert által vezetett zsűri dönti el, ki viheti haza legmagasabb kitüntetését, az 1954 óta átadásra kerülő Arany Oroszlánt. Már a vörös szőnyeges bevonulást is hatalmas izgalom követte, ugyanis rengeteg sztár tette tiszteletét az olasz városban.

Velencei Filmfesztivál
Fantasztikus ruhákban vonultak a sztárok a 81. Velencei filmfesztivál vörös szönyegén (Fotó: Dominique Charriau / Getty Images)

A nemzetközi filmfesztivál minden évben sztárok ezreit gyűjti össze. Ezúttal is olyan neves színészek jelentek meg a nyitónapon, mint Jenna Ortega, Sigourney Weaver, Micheal Keaton, vagy George Clooney. Az Arany Oroszlán, ami mára a rendezvény jelképévé vált, a szakma egyik legnagyobb elismeréseként tartják számon a Golden Globe- és az Oscar-díj mellett. 

Sigourney Weaver díjazásával indult a 81. Velencei Filmfesztivál

A velencei vörös szőnyegen összegyűlt a világ minden tájáról a filmes világ krémje. A rendezvényt a bevonulás után Tim Burton legújabb filmje a Beetlejuice Beetlejuice nyitotta meg a rendezvényt, ami előtt Sigourney Weaver-t jutalmazták a "Szent Márk Arany Oroszlán" szoborral sok éves munkássága elismeréseként. Az Alien és az Avatár sztárja remegő hanggal vette át az elismerést, aki álomként élte meg a díjátadót.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás