Mozi – Cannes-i fesztivál: Állat

A fesztivál 77. kiadásának alkalmából a Francia Intézet retrospektív vetítéssorozatot kínál a közelmúltban feltűnt filmekből.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
Cannes-i program filmfesztivál

A cannes-i filmfesztivál kétségkívül a legnépszerűbb és legfontosabb filmes seregszemle a világban. Az évek során kialakult öt szekciójában számos alkotást fedeztek fel és hozták el nekik a méltán kiérdemelt világhírt.

MOzi: Cannes-i fesztivál
Fotó: Facebook

Program:  

Május 23. csütörtök, 18.30 – Állat

Bella és Vipulan 16 évesek, olyan generáció tagjai, mely meg van győződve arról, hogy  jövőjük veszélyben van. Az éghajlatváltozás, a fajok 6. tömeges kihalása… mindezek miatt 50 éven belül a világuk lakhatatlanná válhat. De hiába minden figyelmeztetés, semmi sem változik. Ezért úgy döntenek, hogy a probléma forrásához térnek vissza: az élővilággal való kapcsolat kereséséhez.

Május 28. kedd, 18.30 – A legrosszabbak

Egy észak-franciaországi külvárosból kiválasztanak négy munkásosztálybeli tinit, hogy szerepeljenek egy életszagú, hiteles filmben. A helyiek megkérdőjelezik a rendező választását, és fellángolnak az indulatok.

 

Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Pala utca 1.)

További részletek itt olvashatók.
 

 









Top hírek

Kassa

Marczi dokumentumfilm: 66 szezon

A stilizált dokumentumfilm az uszoda 66 szezonját meséli el visszaemlékezésekkel, archív filmfelvételekkel, eljátszott és spontán jelenetekkel.





Hírlevél-feliratkozás