Passziváltatott Gregor Bernadett

A jó pap holtig tanul – tartja a mondás, ezt pedig a hazai sztárok is így gondolják. Gregor Bernadett, Janicsák Veca és Mérai Kata hiába sikeresek a hivatásukban – úgy érezték, szeretnék tökéletesíteni a tudásukat.



Megosztás
Szerző: Magyar Adrián
Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.
Gregor Bernadett egyetem Janicsák Veca Mérai Kata

Az ősz megérkezésével bizony több sztárnak is megszólalt az iskolai csengő. Hiszen nem is gondolnánk, hogy a siker és reflektorfény mellé még van olyan hazai híresség, aki tanulni szeretne. Ilyen Gregor Bernadett, de ide lehetne sorolni Balázs Andit vagy Kárpáti Rebekát, Mérai Katát vagy Janicsák Vecát is.

Gregor Bernadett
Gregor Bernadett passziváltatta a tanulmányait Fotó: Knap Zoltán

Gregor Bernadett passziváltatott!

A csinos színésznő mindig is imádta az állatokat, több kutyus gazdija, így a téma is közel állt hozzá. Ez is döntő volt Bernadett számára amikor jelentkezett a Miskolci Egyetem Jogtudományi Karának állatvédelmi szakember képzésére.

„Péntektől szombatig voltak óráim, amiket remekül össze tudtam egyeztetni a munkámmal, az első félévet sikeresen teljesítettem egy húzósabb vizsgaidőszakot követően. 

Nagyon élvezem, hogy azt tanulom, amit szeretek.

„ Annyira jó volt az online órákon való részvétel, hogy inkább otthon sminkeltem ki magam az előadások előtt, csak hogy tudjam még hallgatni” – kezdte Bernadett a Hot! magazinnak.

Hiába a rengeteg káprázatos élmény, a színésznő mégis úgy döntött, hogy passziváltatja a jogviszonyát egy félév erejéig. Lapunknak elárulta, miért jutott erre a döntésre.

„Iszonyatosan sok színházi munkám volt az utóbbi időben. A sok ingázás és feladat miatt úgy éreztem, túl sok mindenből maradok ki, és nem tudok aktívan részt venni az órákon. Lelkiismeretes vagyok, és nem akartam hanyag munkát végezni, így a passziválás mellett döntöttem, de csak erre a félévre” – árulta el.

Mérai Kata mindenből ötös lett

A Barátok közt egykori sztárja a Dunaújvárosi Egyetem kommunikáció és média szakára jelentkezett levelezős diákként. Azóta már két féléven is túl van, és nem is lehetne boldogabb.

Mérai Kata
Mérai Kata imádja a tanárait Fotó: Szabolcs László/Hot! magazin

„Maximalista vagyok, de nem volt a fejemben, hogy kitűnő szeretnék lenni, ehhez képest mindenből ötös lettem, ami nagyszerű érzés.”

 Sok jelenléti és online órám is van, és eléggé szigorúan veszik a részvételt.

 Sokan azt hiszik, hogy a levelező annyiból áll, hogy vállon veregetnek, és megajándékoznak egy diplomával, pedig ez koránt sincs így” – kezdte Kata a Hot! magazinnak.

Szerencsére a színésznő azt kapta, amire számított, sőt elmondása szerint az intézmény túlteljesítette az elvárásait, ezzel pedig bőven meghozták a kedvét ahhoz, hogy kitartóan tapossa a féléveket.

„Fantasztikus és elképesztő tanáraim vannak, akik nagy tudással és nagy tapasztalattal rendelkező dunaújvárosi oktatók. Vallom, hogy nem az a fontos, hogy mit tanul az ember, hanem az, hogy kitől. Még négy félévem van hátra, és a kezemben tarthatom a második diplomámat is. Ki tudja, lehet egy harmadikat is elkezdek majd, de ez még a jövő zenéje” – árulta el Kata.

Janicsák Veca támogató közegben él

Hatalmas lelkesedéssel fogott neki a tanulásnak az énekesnő, aki a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakára nyert felvételt, így levelezős diákként vágott neki a feladatnak.

Janicsák Veca négyes feletti átlaggal zárt Fotó: Szabolcs László/Ho! magazin

„Szerencsére négyes feletti átlaggal zártam, illetve a kreditszámot is túlteljesítettem, úgyhogy az eredményeket tekintve mindenképpen jól sikerült ez az év. Nem tudom, hogy a következő szemeszter miként alakul majd, de bízom benne, hogy hasonlóan folytatódik” – kezdte Veca a Hot! magazinnak.

Az énekesnőnek, amellett, hogy karrierjével is foglalkozik, édesanyaként is helyt kell állnia, ezért olykor komoly logisztikát igényel a sok feladat összeegyeztetése, azonban így is könnyedén veszi az akadályokat.

„Szerencsére támogató közegben élek, és a megfelelő emberekkel vagyok körülvéve, akik nem akadályoznak meg a sikereim elérésében.” 

Nem volt olyan, ami ne az elvárásaim szerint alakult volna az első évben. 

„A klasszikusan nőinek titulált feladatköröktől eltekintve is mindig dolgosak a hétköznapok, ettől függetlenül szeretném három év alatt elvégezni a képzést, és egyelőre úgy érzem, ez sikerülhet is, de nem esem kétségbe, ha esetleg kicsit hosszabbra nyúlnak a tanulmányaim” – tette hozzá Veca.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás