Ilyen állapotban van Freddie kávézója az árvíz után

Fehérvári Gábor Alfréd kávézója az elmúlt napokban óriási figyelmet kapott, hiszen Szobon, az ártérben található és már jóval korábban lehetett is rá számítani, hogy el fogja önteni az árvíz. Freddie most a tetőzések után megnyugtató bejegyzéssel jelentkezett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.23. 20:00
Freddie árvíz Árvíz 2024 fagylaltpult

Freddie több mint egy évvel ezelőtt nyitotta meg nagymamája emlékére kézműves kávézó-fagylaltozóját Szobon, közvetlenül a Duna-part mellett. Az énekes már napokkal ezelőtt alaposan felkészült az árvízre, amihez nem mindennapi segítséget is kapott.

Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie
Dunai árvíz 2024: Freddie fagyizója úgy tűnik, könnyebben megúszta az áradást (Fotó: Mediaworks archív)

Freddie fontolgatja az újranyitást az árvíz után

A SzerencseSzombat műsorvezetője megnyugtató képekkel tudatta követőivel, hogy az üzlet egy része ugyan víz alá került, mégis jó hírekkel szolgálhat.

Ez a néhány képből álló montázs 48 óra leforgása alatt készült. Egészen hihetetlen sebességgel emelkedett a vízszint, természetesen az üzletbe is betört. Ma reggelre a víz azonban ki is vonult, ami pedig lehetőséget teremt a mielőbbi takarításra és fertőtlenítésre, valamint jó idő esetén, az esetleges újranyitás tervezésére. A szellőztetést, szárítást el is kezdtük… Minden érintettnek kitartást kívánunk a rendrakáshoz!

Freddie korábban a Borsnak adott interjújában arról számolt be, hogy rendkívüli nehézségekkel kellett szembenézniük az üzlet kapcsán, a helyiségben lévő 450 kilogrammos fagylaltpultot ugyanis el kellett vinni onnan, amit nem volt könnyű megmozdítani, ráadásul az utca lejtős és macskaköves. A berendezés mentéséhez azonban példátlan nagy segítséget kapott a szobi művelődési háztól, ahová bepakolhattak, illetve azoktól az önkéntesektől, akik egy vasárnapjukat szánták az üzlethelyiség védelmére. Az énekest nagyon meghatotta az önzetlen segítségnyújtás:

Jó érzés egy olyan közösség tagjának lenni, akikre számíthatok. Azt hiszem, talán az elmúlt 2 évemnek köszönhetem, hogy most ennyire örülhettem a segítségnek, enélkül nem ment volna.

„Eleve nem szeretek segítséget kérni, ezt még tanulom, inkább én szoktam segíteni másoknak. De ez egy jó visszaigazolás és szívmelengető élmény, hogy amikor baj van, akkor nem marad az ember magára, hanem számíthat másokra is. Olyanokra, akik nem számon kérik később, vagy feltételhez kötik, hanem felmérik, hogy mekkora szükség is van rájuk adott pillanatban.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás