Árvíz 2024: Freddie kávézója is ártérben van, a Duna el fogja önteni

Az énekes több mint egy évvel ezelőtt nyitotta meg nagymamája emlékére a Dunakanyarban álmai kávézóját, ahol a magas minőségű kávé mellett kézműves fagylaltokat is árulnak. Freddie nehéz időszak elé néz, a Duna ugyanis napokon belül elönti az üzlethelyiséget.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.16.
Freddie fagylaltozó Árvíz 2024 duna

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd régóta dédelgetett álmát váltotta valóra, amikor tavaly megnyitotta kézműves fagylaltozóját. A Dunakanyar elképesztő nyugalmat és pazar kilátást kínál a magas minőségű áru mellett. Az énekes videóüzenetben mesélt az esőzések előrelátható következményeiről és üzent azoknak is, akiknek az életüket veszélyezteti a most érkező árvíz.

Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd
Freddie arra számít, hogy derékig fog érni a kávézójában a víz (Fotó: Mediaworks archív)

Freddie: „Szeretnék támogatni mindenkit”

A SzerencseSzombat műsorvezetője közösségi oldalán jelentkezett be, ahol megosztotta gondolatait az időjárás okozta várható károkról. 

„Nehéz megmondani pontosan, hogy mennyi víz fog érkezni, a becslések szerint 7 méter körüli vízállással kell számolni, de a legveszélyesebb az lesz, hogy a németországi és ausztriai heves esőzések miatt ennek a vízmennyiségnek bőven lesz tartaléka és utánpótlása. Sajnos nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig lesz ilyen magas.” 

A kávézóból minden tárgyi eszközt ki kell vinnünk, az utolsó reményem az, hogy az aljzat kimarad a vízből és akkor talán áramtalanítás, fertőtlenítés és takarítás után gyorsabban vissza tudjuk állítani a helyet és együtt örülhetünk majd a vénasszonyok nyarának

– kezdi az énekes, aki szomorúan hozzátette, vélhetően ez csak hiú ábránd, hiszen legnagyobb valószínűséggel sütni fog a nap és derékig fog érni a víz. 

Szívfájdító, de ezúton szeretném együttérzésemet kifejezni és lélekben, pozitív energiában mindenkit támogatni, akinek nem a szenvedélyéről szól ez az árvíz, mert nekem ez csak egy hobbi, rengeteg embernek viszont az egész élete, az otthona van ártérben, nekik egészen más dimenzióban van félnivalójuk. Nyilván nekem és nekünk is nagy veszteséggel kell számolni, de ez csak egy vendéglátó egység, amit könnyebb lesz helyrehozni. Akinek az életét és az élete munkáját és eredményét fenyegeti a víz, az már nem játék.”

Freddie tiszta szívből reméli, hogy azok, akiknek szükségük van rá, megkapják a segítséget, mert bajban mutatkozik meg igazán, hogy ki van tisztában azzal, ami igazán fontos az életben

Emberi erő kell a fagyizó berendezésének megmozdításához

Az énekes videójában köszönetet mondott azoknak, akik felajánlották neki segítségüket.

Azt gondolom, hogy megleszünk, bár van néhány nehéz dolog, amit meg kell mozdítani és a helyiség nagyon kicsi és szűkös, az utca pedig macskaköves. Sajnos nem tudunk emelőkocsit használni, emberi erőre van szükség ahhoz, hogy a 450 kilogrammos fagylaltpultot megemeljük, az nagyon húzós lesz. Örülök a segítségnek, nagyon hálás vagyok a szállítással kapcsolatos felajánlásoknak, de akinek módjában áll segíteni, az segítsen azokon, akinek az élete és az otthona múlik rajta, mert az sokkal fontosabb!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás