Miló Viki üzent Hámori Lucának a botrányos meccs után

A bokszvilágbajnok is végigkísérte Luca küzdelmét az algériai ökölvívóval, aki ellen hősies csatát folytatott a 2024-es olimpián. Miló Viki arra is kitért, amit hallani lehetett az olimpikon és edzője közötti párbeszédből.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.
Miló Viki Olimpia 2024 Hámori Luca boksz

Hámori Luca hősies küzdelemmel a 5. helyen végzett a 2024-es párizsi olimpián, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftől. A riválisról ugyanis a vizsgálatok kimutatták, hogy biológiailag férfi, ennek ellenére ringbe léphetett az olimpián a nők között, mert a NOB szerint, aki az útlevele alapján nő, az nekik nő, hiába van ennek ellenkezőjére erősebb bizonyíték. Korábban, a botrány kirobbanásakor egykori világbajnokunk, Miló Viki is elmondta véleményét. 

Miló Viki gratulált
Miló Viki is büszke Hámori Luca ötödik helyére a párizsi olimpia ökölvívótornáján (Fotó: Csudai Sándor)

Miló Viki büszke Hámori Luca olimpiai 5. helyére

Miló Viki mind a mai napig aktívan követi a női bokszvilág történéseit, így figyelemmel kísérte Hámori Luca küzdelmét az olimpia elődöntőjében. Viki a mérkőzése után egy videóban reagált a látottakra, és személyesen Lucának is üzent.

„Óriási gratuláció neked Luca, és egy pillanatra se keseredjél el, hiszen te vagy az első magyar ökölvívó, aki kijutott az olimpiára, sporttörténelmet írtál, két mérkőzést is nyertél. Nagyon nagyot mentél minden egyes csatában, és én azt gondolom, hogy ez a pályafutásod első lépcsőfoka volt– fogalmazott Miló, aki elmondta, hisz abban, hogy még olimpiai bajnok is lehet Luca.

„Mindenkit arra kérek, hogy emiatt a Lucát ne ítélje el”

Viki részletesen kielemezte a mérkőzés összes menetét és az első után még bízott Luca kitartásában, ami vitte előre a fiatal olimpikont. Persze arról is elmondta véleményt, amit a második menet után lehetett hallani az edző és bokszolója között.

A második menet végén, amikor kiment Luca, akkor hallottunk egy beszélgetést az edzőjével. Én mindenkit arra kérek, hogy emiatt a Lucát ne ítélje el, mert már most kezdenek kommentek menni. Bocsánat, de egy bokszoló érzi a ringben, hogy azt a menetet ki vitte, ő vagy az ellenfele. Érzi azt, hogy »meg tudom oldani az ellenfelet vagy nem tudom«. Ebben az idegállapotban nem úgy beszélt az edzőjével, ahogy kellett. Az vesse rá az utolsó követ, aki ki mert volna állni ez ellen a bokszoló ellen. […] Ezt nem szeretném meghallani senkitől, hogy bármit is mond a Lucára, mert csodálatos bokszolólány

 – fejtette ki a véleményét Miló Viki, aki azt is hozzátette, nagyon drukkolt Lucának és sok sikert kíván a következő olimpiákra.

@milo.viktoria Az én gondolataim Hámori Luca mérkőzéseről! Gratulálunk! Szeretünk teged!🥊🥊🥊❤️#foryoupage #foryou #fy #nekedbelegyen #nekedbe #gondolatok #véleményem #párizs #olimpia #box #boxing #hámoriluca @Lulu🤍🥊 ♬ eredeti hang - Miló Viktória Világbajnok

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás