„Nem tudom, mi lesz, ha előjönnek a mellékhatások” – Horváth Éva Lyme-kórosan fog visszarepülni Balira

Az egykori szépségkirálynő már évek óta él kétlaki életet, és hamarosan visszautazik Balira Magyarországról, ám még az utazás előtt egy komoly egészségügyi problémával szembesült. Horváth Éva tegnap a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Lyme-kóros lett. Lapunknak most elárulta, hogy érzi magát és hogy tud így visszatérni Indonéziába.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.08.16.
Horváth Éva utazás Balin betegség fertőzés

Horváth Éva tegnap délután jelentette be a Facebook-oldalán, hogy egy fertőzött kullancs miatt Lyme-kóros lett. A modell most a Metropolnak mesélt az állapotáról, a kezelésről és arról, hogyan tud ebben az állapotban visszautazni Balira.

Horváth Éva
Horváth Éva elárulta, hogy van most, miután kiderült, hogy Lyme-kórban szenved / Fotó: Szabolcs László/Hot! magazin

Éva még csak egy-két napja vette észre a tüneteket, de szinte azonnal tudta, miről van szó, és igyekezett minél hamarabb cselekedni, hogy kezelje a betegséget.

Amióta megtudtam a Lyme-kórt, azóta az összes tünetet produkálom, ami le van írva. Előtte csak nagyon fáradékony voltam, de pontosan tudom, hogy mikor kaptam el, mert kiszedtem a kullancsot. Utána ez a fáradtság, levertség volt csak, mint tünet, de két nappal később, amikor belenéztem a tükörbe, akkor láttam, hogy egy hatalmas vörös folt van ott, ahol megcsípett a kullancs. Előtte nem volt olyan látványos, viszont egyik napról a másikra belobbant és a duplájára nőtt, szóval valószínűleg most indult el ez a fertőzés bennem. De szerencsére antibiotikumokkal gyógyítható, úgyhogy fel is írattam, de amikor mentem kiváltani, nem volt ilyen gyógyszer a gyógyszertárban, szóval nem volt egyszerű beszerezni

– mesélte.

Bár sokan már a kullancs felfedezésekor megijedtek volna, az édesanyának ez nem okozott gondot, a tudat viszont, hogy Lyme-kórban szenved, annál inkább.

„Megmondom őszintén, hogy nem is gondoltam erre, mert már profi kullancseltávolító vagyok, nem szakadt be a feje sem vagy ilyesmi. De egy nappal később vettük csak észre, szóval valószínűleg emiatt már bekerült a fertőzés. A kullancstól akkor nem is ijedtem meg, de azóta, hogy realizálódtak a tünetek és kiderült, hogy ez a Lyme-kór, már annyira nem vagyok jól. Főleg a gondolat miatt, hogy úgy megyek ki két hét múlva Balira, hogy egy rakat gyógyszer van nálam, és nem tudom mi lesz, ha előjönnek kint a mellékhatások, mert ott kullanccsal biztosan nem találkoztak még az orvosok. A kúra pedig két hónapig tart.”

Ráadásul nekem, aki antibiotikum-ellenes, két hónapig kell szednem ezt a gyógyszert, nagyon klassz. Életemben nem szedtem még ilyet. Szóval nagyon fontos, hogy mindenki védekezzen ellenük, mert én sem gondoltam volna, hogy valaha is megtalál egy ilyen példány

– tette még hozzá.

Horváth Éva most már fokozottan félti a gyerekeit

A műsorvezető a gyerekeivel kirándult, amikor megcsípte a fertőzött rovar, ami könnyedén megtörténhetett volna a kicsikkel is. És bár eddig is mindent megtett a megelőzés érdekében, most még jobban félti őket, különösen a Balin elkapható Dengue-láztól.

„Ha a gyerekekkel történik, biztos szívrohamot kapok. Még amikor megtaláltuk, mondtuk is Kristófnak, hogy mennyire veszélyesek is lehetnek ezek, nagyon meg is ijedt szegény. Ezért most az apjával nem is mondjuk el neki, hogy Lyme-kóros vagyok. De ezek után a gyerekeket ilyen füstfelhőben fogom kint Balin járatni, mert ott meg Dengue-láz van, amit a szúnyogok terjesztenek. Attól mindig is tartottam, mert vannak ugyan mindenféle szprék, olajok meg füstölők a megelőzésre, de ellenszere nem nagyon van. Én olyan vagyok, aki minden ellen beoltatja a gyerekeket, de az ellen nem lehet. Kezelés van rá, de egy hétig a poklok poklát éli át, aki megfertőződik – árulta el Éva.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás