Most kaptuk a hírt! Horváth Éva komoly fertőzéssel küzd

Az egykori modell a Facebook-oldalán jelentette be a hírt, hogy elkapta a Lyme-kórt. Horváth Éva azt is elárulta, hogy hogyan fertőződött meg. Sőt, azt is bevallotta, hogy a gyerekeivel együtt volt, amikor megtörtént a baj.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.
Horváth Éva kullancs gyerekek betegség fertőzés

Horváth Éva nemrég egy családi kirándulásra ment a gyerekeivel, ahonnan egy mosolygós fotót is megosztott. De nem sokkal később furcsa tüneteket tapasztalt, amiből kiderült, hogy Lyme-kórral fertőződött meg. Emiatt a követőit is óvatosságra inti, hiszen akár még nagyobb baj is történhetett volna. Sőt, még a gyerekei is veszélyben voltak.

Horváth Éva
Horváth Éva gyerekeivel kirándult, amikor megfertőződött Fotó: Szabolcs László / Hot! magazin

Azt, hogy a műsorvezetőnő pontosan hogy van, egyelőre nem tudni, de ez egy igen veszélyes betegség, amit csak az ezzel fertőzött kullancsok terjesztenek.

Képzeljétek Lyme-kóros vagyok. Csak sikerült ettől a nyomorult kis kullancstól elkapnom… Az utóbbi időben nagyon fáradékony voltam és a fejem is sokat fájt. A vörös folt pedig egyértelművé tett mindent. Vigyázzatok magatokra, ha kirándultok! Javaslom, hogy erdei kirándulás (de minden kirándulás) előtt használjatok valamilyen kullancs elleni szert. Mi egyébként anno 3 db kullancsot szedtünk ki magunkból, nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a gyerekekben landolt ez a fertőzött példány

 – írta a fotója mellé.

Horváth Éva még időben észrevette a tüneteket

Az édesanya tipikusnak mondható tünetei mellett ez a kórokozó hosszú távon akár még krónikus betegséget is okozhat, aminek szövődményei lehetnek a szívizomgyulladás, az agyhártyagyulladás, az arcidegbénulás vagy az ideg- és ízületi gyulladás is. Sajnos a kezdeti, enyhébb tüneteket a legtöbben észre sem veszik, így orvoshoz sem fordulnak vele. Emiatt fordulhat elő, hogy sok beteg már csak a krónikussá válás után szembesül a problémával, amikor már nehezebb kezelni, ezért külön szerencsés, hogy Éva még időben elcsípte a betegséget.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás