Fekete gyászba borult Szinetár Dóra szíve: özönlenek a vigasztalások

Nagyon fájdalmas ez.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.18.
Módosítva: 2024.08.18.
Novák Ferenc Szinetár Dóra táncos

Arról a Metropol is beszámolt, hogy elhunyt Novák Ferenc, a Bihari János Táncegyüttes megalapítója, majd 1965-ben a Honvéd Együttes tánckarvezetője, 1975-től a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál művészeti vezetője, valamint a hetvenes évek végétől az amszterdami Folklór Táncszínház koreográfus-rendezője, 1982-től a Honvéd Együttes művészeti igazgatója. Ezzel kapcsolatban most Szinetár Dóra is kifejezte fájdalmát:

Mi sosem dolgoztunk együtt, de mégis úgy nőttem fel néptáncosként, és táncos-színészként egyaránt, hogy Tata neve minden színházi próbafolyamatban, és minden néptánc-koreográfiában felbukkant előbb-utóbb. Kihagyhatatlan szerves részévé vált az elmúlt évtizedek magyar tánc- és színházműveszetének. Rajongtam a koreográfiáiért és a tanítványaiért, így érte is.” 

Bár most továbbutazott a felhők közé, biztos, hogy a csillagokat is megtáncoltatja! Nekünk pedig mindig is a csillagunk marad, minden lépésben, minden ritmusban, minden katartikus mozdulatban. Nyugodjon Békében Novák Ferenc!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás