Kökény Attila őszinte vallomást tett a függőségéről: Mindig valaminek a rabja voltam!

Az énekes a 2010-es Megasztárral lett országosan ismert, egyik pillanatról a másikra hatalmas fordulatot vett az élete. Kökény Attila ma már nem titkolja, hogy ez az óriási változás sem tudta kihozni alkoholfüggőségéből, volt, hogy filmszakadásig itta magát…



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2024.07.28.
Kökény Attila alkoholfüggőség vallomás

A ma már nagyon népszerű előadó hosszú évekkel ezelőtt kezdett el énekelni, zongorázni. Kökény Attila hosszú éveken keresztül hajókon, füstös bárokban, lakótelepi presszókban lépett fel, így kereste meg a pénzt, hogy eltartsa családját. Az éjszakai élet pénzt hozott a házhoz, de el is vett, az énekest is magával ragadta. A töménytelen alkohol és a reggelig tartó tivornyák mindennapossá váltak az életében. 

Kökény Attila
Kökény Attila gyermekként álmodozott arról, hogy ismert lesz Fotó: Kökény Attila

Kökény Attila a függőségéről vallott

Az énekes ma már őszintén tud beszélni arról, hogy 30 éven keresztül függő volt. Kökény Attila már akkor is keményen ivott, amikor 2010-ben a Megasztár versenyzőjeként egy pillanat alatt milliók kedvence lett.

„12 éves lehettem, amikor arról álmodoztam, hogy nagyszínpadon leszek, zongorista leszek, s bár jó sokat kellett várni rá, de hál’ istennek valóság lett az álmomból” – mesélte az énekes a Tények Plusz kamerája előtt. 

„Egy presszóban kezdtem el 16 évesen zongorázni. Volt toll, papír mellettem, kérték tőlem a dalokat, felírtam. Napközben tanultam, kicsit aludtam, este meg mentem a presszóba 9-re és reggel 4-ig zenéltem. Mindenkinek volt kedvenc dala, azokat meg kellett tanulnom, de énekelni azért kezdtem, mert lett egy csajom.” 

A ma már négyszeres nagypapa nem tagadja, a vendéglátós élet őt is beszippantotta. Pedig időközben megismerte élete szerelmét, Arankát, akivel 26 éve vannak együtt. S bár már hosszú ideje kiegyensúlyozott a házasságuk, korábban voltak nagyon nehéz időszakok a kapcsolatukban. Mindez azért, mert az énekes nem tudta elengedni a bohém életet és azt, ami azzal járt, mintegy 30 évig az alkohol rabja volt. Volt, hogy filmszakadásig itta magát és olyan szinten hozzászokott a szervezete a piához, hogy azt a mennyiséget, ami mást felborított volna, ő meg sem érezte.

„Én, mint Kökény Attila, soha nem tudtam nemet mondani az italra” – vallotta be őszintén.

Négy éve az Istennek tetsző életet választottam, és teljesen megváltozott az életem. De tényleg, nagyon jó irányba

– vallotta meg. Majd így folytatta:
„Mert előtte azt gondoltam mindig, hogy tök jó, amit csinálok, jó az, ahogy élek, de közben mindig valaminek a rabja voltam! Vagy a dohányzás, vagy az alkohol, mindig volt valami az életemben, amik egyébként mindig szültek problémákat itthon, mert Aranka nem szerette, ha úgy jövök haza, mint ahogy általában nálunk muzsikásoknál szokás. Hogy amikor kimaradunk, akkor barátokkal érkezünk haza reggel… Egy darabig ment ez, aztán utána már nem ment, mert ebből mindig voltak vitáink. De szerencsére Isten megváltoztatta az életemet, szabad lettem mindentől. Így teljes harmóniában élek a feleségemmel és a gyerekeimmel!”

Bár Kökény Attila elárulta, élete gyökeresen megváltozott, van, ami nem változik: slágerei mind a mai napig működnek, elválaszthatatlanok tőle. Ki hinné, hogy az egyik legnagyobb slágere, a Nincs semmi másom bő tíz éve a rajongók egyik legnagyobb kedvence! 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás