Harry herceg tiszta vizet öntött a pohárba: a királyi család itt hibázott, ezért romlott meg a viszonyuk

Végre nyíltan beszél a herceg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.26.
Módosítva: 2024.07.26.
Harry Vilmos herceg

Új dokumentumfilmben nyilatkozott a herceg arról, miért mérgesedett el a viszony közte és a királyi család között. Harry herceg szerint van egy kulcsfontosságú ügy, amiben nem értettek egyet – írja a Life.hu

Harry herceg küldetése, hogy a bulvársajtót felelősségre vonja, ez pedig eltér a királyi család megközelítésétől, ami szerinte nagy szerepet játszott az eltávolodásukban. Harry arról beszélt, hogy miért indított nyilvánosan pert a kiadványok ellen a telefonjának feltörése és más jogellenes cselekmények vádja miatt – ellentétben bátyjával, Vilmos herceggel, aki állítólag csendben kapott egy „nagyon nagy összeget” a News Group Newspapers (NGN) 2020-as megegyezésében a királyi családdal kötött állítólagos „titkos megállapodás” közepette.

Harry herceg szerint a bulvársajtóval folytatott perének nagy szerepe van a királyi családdal való szakításában

Harry herceg interjút adott egy hamarosan megjelenő dokumentumfilm kapcsán, amely során megkérdezték tőle, hogy a bulvársajtóval szembeni elszántsága okozhatta-e a családjával való kapcsolatának megromlását.

Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert bármit mondok a családomról, az a sajtó szidalmazásának özönét eredményezi. Világossá tettem, hogy ez olyasmi, amit meg kell tenni. Jó lenne, ha családként tennénk meg

– folytatta. „Hiszem, hogy amikor az ember közszereplő, akkor ezeket a dolgokat a közjó érdekében kell tennünk. De én ezt személyes okokból is teszem.”

Amikor arról kérdezték, hogy a királyi család miért nem szólalt meg az ügyben, Harry azt mondta: 

Azt hiszem, minden, ami történt, megmutatta az embereknek, hogy mi az igazság. Számomra a küldetés folytatódik. De részben ez okozta a szakadást.

  • A kilépés után megszüntették a kapcsolatukat a bulvársajtóval

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban visszalépett a királyi család dolgozó tagjaként betöltött szerepeiktől, és Kalifornia államba költöztek. Nem sokkal később bejelentették, hogy  nem akarnak semmilyen viszonyt négy brit bulvárlappal: a The Sunnal, a The Daily Maillel, a The Mirrorral és a The Expressszel. A 42 éves Meghan is úgy érezte, hogy nem tudott védekezni a média ellen a királyi család dolgozó tagjaként.

Harry hercegnek két folyamatban lévő polgári peres ügye van a The Mail és a The Sun kiadókkal szemben

 (mindkettő tagadja a jogtalan információszerzésre vonatkozó állításokat), miután a Legfelsőbb Bíróság decemberben arra jutott, hogy a Mirror Group Newspapers valóban hackelés útján jutott bizonyos információkhoz. A bíró megállapította, hogy a Harry keresetének középpontjában álló 33 cikkből 15 „az ő mobiltelefonjának vagy társai mobiltelefonjainak feltörése, vagy más jogellenes információgyűjtés eredménye”.

 

„Az, hogy a bíró a mi javunkra döntött, nyilvánvalóan óriási dolog volt, de hogy ilyen messzire ment... Ez nem csak az egyes emberekről szólt. Ez egészen a csúcsig ment. Ügyvédek, magas rangú vezetők” – mondta Harry herceg az interjúban. „És hogy ezt egy tárgyaláson el tudtuk érni, az egy monumentális győzelem.”

  • Paranoiásnak érezte magát Harry herceg

Harry herceg arról is beszélt, hogy paranoiásnak érezte magát az illegálisan szerzett információk révén megjelent történetek miatt, amelyek róla és egy korábbi barátnőjéről, Chelsy Davyről szóltak. „Nagy különbség van aközött, hogy mi érdekli a nyilvánosságot és mi a közérdek” – mondta. „Ami a magánéletemben történt köztem és az akkori barátnőm között, annak ott is kell maradnia kettőnk között.” Hozzátette: „Amikor az embert igazolják, az bizonyítja, hogy nem volt paranoiás.”









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás