Élsportoló lett Németh Kristóf fiából: „Nagyon nehezen élem meg a leválását”

Nincs nagyobb boldogság egy apának, ha a fia sikeres. Így van ezzel Németh Kristóf is, akinek legidősebb gyermeke, Lóci ma már a profi sportolók életét éli, és a magyar golf válogatott keret tagja.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.07.12.
Módosítva: 2024.07.12.
Büszke sportoló apa golf

Néhány évvel ezelőtt a színész és felesége hobbiként kezdett el golfozni, 13 éves korában legidősebb fia is csatlakozott édesapjához. Németh Kristóf mérhetetlenül büszke a gyermekére, ugyanis Lóci ma már a magyar golf válogatott keretnek a tagja és junior versenyzője. A fiatalember szinte az ország szeme láttára nőtt föl, ősszel pedig már 17 éves lesz, és a profi sportolók életét éli. 

Németh Kristóf
Németh Kristóf mindenben támogatja gyermekét – Fotó: MEDIAWORKS ARCHÍVUM

Németh Kristóf fia korosztályában kiugró tehetség

A Fórum Színház igazgatója a Metropolnak mesélte büszkén, míg korábban, ha meglátták őket, azt mondták, itt van a művész úr és a csodálatos kisfia, mára fordult a kocka, ugyanis amikor Lócit felismerik, rácsodálkoznak, ő az a fiatal férfi, aki híres a swingjéről, és mellesleg ott van vele a színész apukája. Persze a színművészt ez egy picit sem zavarja...

Lóci a sztár a pályán” – kezdte mosolyogva Kristóf. „Már a profi sportolók életét éli. Idén nyáron egyedül repült a külföldi edzőjéhez Berlinbe.”

Természetesen ebben is támogatjuk, most éppen Lengyelországban az Európa-bajnokságon vesz részt a magyar válogatott csapattal.

„Mindennap drukkolunk nekik, hogy minél jobb eredményt érjenek el” – árulta el érdeklődésünkre a színházigazgató, aki gyermeke terveibe is beavatta lapunkat.

Az a feltett vágya Lócinak – egyébként kitűnően beszél angolul –, hogy egy külföldi egyetemi ösztöndíjat célozzon meg, ahol a golf lesz a vezető sportja. Erre Európában és Amerikában is vannak lehetőségek. Nagyjából látszik, hogy mit kell tenni évről évre ezért, és milyen eredményeket kell produkálni, hogy ez belátható közelségbe kerüljön. A következő két év eredményei mutatják majd meg, hogy ez számára elérhető lesz-e.”

Nagyon nagy reménységnek látszik a juniorok között. A korosztályában egy kiugró tehetség, nagyon drukkolunk neki, próbáljuk az anyukájával és a családdal mindenben támogatni.

„Kísértetiesen másol az élet, mert Lóci is ugyanabban a korban lett magántanuló a gimnáziumban, mint ahogyan anno én. Ő már élsportoló, ez a foglalkozása, ami heti hét edzést jelent számára” – fűzte hozzá Kristóf, aki azt is elárulta, nagyon hamar kiderült, hogy Lóci tehetséges ebben a sportágban.

Az úgynevezett swing, pontosan a lendítés egy speciális mozgásforma, neki nagyon megy. Különleges adottságai vannak a golfhoz alkatilag is, a magassága, a vékonysága, az energikussága nagyon predesztinálja erre a sportra. Magyarországon egyébként nagyon kevés golfozó van, még kevesebb junor.”

Hamar felfigyeltek a tehetségére a pályákon és a klubokban, nemzetközi szinten is komoly eredményeket érhet el.

„Szerencsés, tehetséges, rátermett és odaadó. Ezek a tulajdonságok viszont mind kellenek hozzá” – mondta a Metropolnak.

Nagyon büszke Lócira

Minden édesapából a színművészhez hasonlóan boldogságot vált ki, ha sikeres és tehetséges a gyermeke. Kristóf sincs ezzel másképp.

Nagyon büszke vagyok rá. A három fiam közül korából adódóan Lócival töltöttem el a legtöbb időt, ő tanított meg apának lenni.”

Nagyon nehezen élem meg a leválását, hogy fiatalember lett belőle, külön éli az életét, saját baráti köre van, és már önálló időbeosztása van.

„Ünnepnek számít az a nap, amit együtt tudunk tölteni. Máshol vannak az életünk hangsúlyai. Ettől nyilván a mi kapcsolatunk örök, de ez időben most már drasztikusan más, mint néhány évvel ezelőtt. Tudom, hogy ez az élet természetes rendje, apaként viszont nem könnyű” – mesélte a színész.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás