Egy valaminek egyszerűen nem tud ellenállni a törékeny Katalin hercegné

Ezeket fogyasztják az előkelőségek!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.08.
gasztronómai recept katalin hercegné étel

A királynők és hercegnők étrendje mindig is nagy érdeklődést váltott ki az emberek körében. Vajon milyen ételeket kedvelhetnek? A Fanny magazin cikkében összegyűjtötte az előkelőségek kedvenceit, és megtudhatjuk, milyen fogások kerülnek az asztalaikra.

Kamilla királyné kedvence: paradicsomos sült bab pirítóssal

Kamilla királyné kedvence: paradicsomos sült bab pirítóssal Fotó: AFP

Hozzávalók:

  • 2 doboz (kb. 415 g-os) sültbab-konzerv
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 200 g szikkadt bagett
  • 6 ek olívaolaj
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 4 szelet toast kenyér

Elkészítés:

  1. Öntsük a babot a levével együtt egy kisebb tűzálló tálba. Szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, azután süssük a 180 fokos sütőben 15 percig.
  2. A bagettet tegyük hűtőtasakba, majd sodrófával törjük morzsásra, és szórjuk a babra.
  3. Az egészet locsoljuk meg az olívaolajjal, rendezzük el rajta a baconszeleteket, majd üssük rájuk a tojásokat, és hintsük meg azokat egy kevés sóval. Végül süssük az ételt 12-15 percig.
  4. A kenyérszeleteket pirítsuk meg és tálaljuk a sült babbal.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: kb. 516 Kcal

Hallottad?

Kamilla királyné nem kedveli a különleges ételeket, a legegyszerűbb, bármelyik szupermarketben is beszerezhető ételeket fogyasztja és étterembe sem szívesen jár.

Letícia királyné kedvence: lazac grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 400 g lazac
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 ek citromlé
  • 2 szál répa
  • 1 db cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika

Elkészítés:

  1. A halról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd dörzsöljük be olívaolajjal. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk bele kevés olívaolajat, helyezzük bele a lazacot, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a citromlével és hozzávetőlegesen süssük 4-5 percig, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 4-5 percig.
  2. A répát hámozzuk meg, vágjuk karikára. A cukkinit mossuk meg, vágjuk karikára. A lila hagymát pucoljuk meg, szeleteljük fel karikára. A kaliforniai paprikát mossuk meg és vágjuk szeletekre.
  3. A zöldségeket tegyük egy serpenyőbe, és olívaolajon süssük roppanósra.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 651 kcal

Hallottad?

Letícia királyné nagyon odafigyel az alakjára, így az étkezésében is szigorú szabályokat követ. A Perricone-diétának köszönheti sugárzó megjelenését, mely kizárólag gyulladáscsökkentő ételeket tartalmaz.

Katalin hercegné kedvence: zöldséges curry

Katalin hercegné
Katalin hercegné kedvence: zöldséges curry Fotó: AFP

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • ½ fej karfiol
  • 3 evőkanál napraforgó
  • 1 fej vöröshagyma1 evőkanál currypor
  • 200 g kokrélparadicsom
  • 300 ml zöldség- vagy csirke alaplé
  • 100 g fagyasztott borsó
  • natúr joghurt 
  • mangó chutney

Elkészítés:

  1. A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és kezdjük el főzni 8-10 percig. A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és adjuk hozzá a krumplihoz és a répához. Főzzük együtt 5 percig még, majd szedjük ki és tegyük félre.
  2. Egy magasabb falú serpenyőbe melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a curryporral, keverjük át.
  3. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá az alaplevet, majd az előfőzött zöldségeket, végül a borsót, és lassú tűzön pároljuk 10 percig. Ha a szósz túlságosan besűrűsödik, adjunk hozzá egy csepp vizet.
  4. Ha elkészült tálaljuk joghurttal és mangó chutneyval.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 335 kcal

Hallottad?

Katalin hercegné törékeny testalkata a híresség vasakaratának köszönhető. Terhességei alatt is odafigyelt étkezésére, de egy valaminek nem tudott ellenállni, naponta azt ette. Ez pedig a zöldséges curry.

Maxima királyné kedvence: wokban pirított zöldségek tenger gyümölcseivel 

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 db póréhagyma (20 cm)
  • 4 fej gomba
  • 1/2 cukkini
  • 2 db sárgarépa (kisebb)
  • 6 db fehér spárga
  • 1/2 db kápiapaprika
  • 100 g bambuszrügy szelet (nem savanyított)
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 mk görögszéna
  • kurkuma
  • 200 g halfilé vagy tintahalkarika vagy rák
  • 100 g szezámlisztes tészta (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A zöldségeket pucoljuk meg, majd daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra, a pórét vékony szeletekre. A halat mossuk meg és kockázzuk fel kb. 2 cm-es darabokra.
  2. A wokba tegyük bele a kókuszzsírt és közepes lángon melegítsük fel. Dobjuk rá  a zöldségeket, a bambusz szeleteket, a fűszereket, és sózzuk meg, majd fakanállal forgassuk át. 6-8 perc múlva tegyük mellé a halat is és azzal is forgassuk jól át. 2 perc múlva a wokot mozgatva keverjük át az egészet, majd ezt ismételjük meg kétszer-háromszor, így nem törjük össze sem a zöldségeket, sem a halat.
  3. Főzhetünk ki hozzá tésztát, amit a csomagoláson található útmutatás szerint. Majd óvatosan forgassuk a kész wokhoz.

Elkészítési idő: 30 perc

Hallottad?

A holland királyné igazán ínyenc.. Szereti felfedezni a különböző kultúrák ételeit, kedvencei közé tartozik az olasz és a francia konyha. A reggelt azonban tradicionális holland ételekkel kezdi, amik közül a csokireszelék sem hiányozhat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás