Óriási balhé: Medveczky Ilona miatt viharzott ki dühösen Esztergályos Cecília

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő saját bevallása szerint is könnyen sértődő típus. Erre remek példa, amikor úgy hagyta faképnél a legendás színigazgatót, hogy rázárta irodája ajtaját. Esztergályos Cecília így emlékszik az esetre…



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2024.06.15.
Medveczky Ilona esztergályos cecília balhé

Esztergályos Cecília majd 17 éven át volt a Kazimir Károly vezette Thália Színház tagja, ahová maga a legendás rendező hívta. Szoros szakmai és baráti kapcsolatuk azonban komoly csorbát szenvedett, amikor egy szép napon „betáncolt” kettejük közé Medveczky Ilona. A különösen alakult napról maga a színésznő vallott Vitray Tamásnak a Vitrayék YouTube csatornán. 

Esztergályos Cecília
Esztergályos Cecília hajlamos megsértődni (Fotó: YouTube)

...akkor én nem megyek be”

Körülbelül hetven-hetvenöt darabot játszottam a 17 év alatt, amíg nem hagytam ott Kazimir Károlyt. Igen, volt ott egy konfliktus. Megsértődtem, mert én meg szoktam sértődni.

Nem gondolkodtam, hiszen általában nem gondolkodom ezeken a dolgokon.

Ha valami nekem rosszulesik és nem akarok, nem bírok bemenni többet, akkor én nem megyek be” – vallotta be nevetve Esztergályos Cecília, aki természetesen pontosan emlékszik a pillanatra, amikor kiviharzott a Thália Színház igazgatói irodájából. 

Esztergályos Cecília
Esztergályos Cecília dühében bezárta a legendás rendezőt (Fotó: YouTube)

„Rájuk zártam az igazgatói irodát”

Ez kérlek szépen 1984 nyarán történt… Megtudtam, mert Rézike a titkárnő elmondta nekem, hogy jön hozzánk vendégszerepelni a Jóból is megárt a kevés című zenés darabra a Medveczky Ilona. Na most amikor Rátonyi Róbert hozta a darabot, én már láttam magam előtt, ahogyan egy hosszú lépcsőn tollakkal díszítve belibbenek a színpadra. Ezért meg is néztem a próbacédulát, amin nem szerepelt a nevem. Persze tudtam, hogy a revü műfajban Medveczky zseniális, de én akkor is felmentem az irodába és nem gondolkoztam a következményeken. Megköszöntem szépen mindent és közöltem, hogy én akkor most elmegyek. Kimentem az ajtón és rájuk zártam az igazgatói irodát. Lefelé menet a portásnak szóltam, hogy ha van kedve, szabadítsa ki őket...” – mesélte nevetve a színésznő


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás