Bud Spencer 8 éve hunyt el – ilyen volt az élete képekben

A legendás színész 2016. június 27-én, 86 évesen hunyt el. Bud Spencer rajongók millióinak lopta be magát a szívébe, akik máig gyászolják az ikonikus filmsztárt. Halálának évfordulóján úgy tisztelgünk munkássága előtt, hogy galériába gyűjtöttük életének legfontosabb pontjait.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.06.27.
Bud Spencer Carlo Pedersoli karrier halál terence hill

Bud Spencer eredetileg Carlo Pedersoli néven született Olaszországban és kezdetben profi vízilabdázóként képzelte el az életét, ám ez megváltozott miután belekóstolt a színészkedésbe. Bár első filmjében 1949-ben szerepelt, a tényleges karrierje csak 1967-ben indult be. Spencer ekkor kapta meg első tengerentúli szerepét, ami miatt Amerikába költözött és felhagyott a sporttal, sőt ikonikus szakállát is ekkor növesztette meg és vette fel a Bud Spencer nevet, melynek eredete máig nem teljesen egyértelmű.

FILMS STJ-SZ Bud Spencer
Bud Spencert a mai napig számos magyar rajongó gyászolja Fotó: T.C.D/VISUAL Press Agency

A színész legismertebb filmjei talán azok, amikben Terence Hillel közösen játszottak. A két színész 1967-ben ismerkedett meg és került jó barátságba, ami után egymás hű társai lettek és tizenhét filmben játszottak együtt 1985-ig, majd 1994-ben újra összeálltak egy utolsó közös mozira. Az ő párosuknak köszönhetünk olyan örök kedvenceket, mint a Különben dühbe jövünk, a Kincs, ami nincs vagy az Én a vízilovakkal vagyok. A közös szerepek mellett Spencer legismertebb karaktere Piedone, az olasz nyomozó.

Bud Spencer boldog családban élt

A legenda 1960-ban vette feleségül kedvesét, Maria Amatót, akivel több mint 50 évig, a színész 2016-os haláláig éltek boldog házasságban. A párnak három gyermeke, egy fia és két lánya született 1961-ben, 1962-ben és 1972-ben. Az édesapja halálát 2016-ban is a fia, Giuseppe jelentette, aki akkor azt mondta, apja 86 évesen nyugalomban, csendben távozott, utolsó szava pedig az volt, hogy köszönöm

Bud Spencer szobor Corvin
A színészlegendának a Corvin-negyedben állítottak szobrot Fotó: Metropol

Magyarországon szobor is őrzi az emlékét

Hazánkban rengetegen rajongtak Bud Spencer munkásságáért, így halála után egy graffitiművész által készített portré és 2017-ben egy szobor is készült a tiszteletére, ahol máig számos gyászoló rója le a tiszteletét halálának évfordulóján, mint ma is. Kétségtelen, hogy a színész távozásával nagy veszteséget szenvedett a világ. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás