Horváth Gréta: „A megfelelési kényszerem vakvágányra vitt”





Az influenszer hatalmas átalakuláson megy át. Horváth Gréta rengeteg energiát tesz önmaga megismerésébe.



Megosztás
Szerző: S. V.
Létrehozva: 2024.05.04.
Horváth Gréta Transzcendentális Meditáció életmód

Nemrég terjedelmes poszttal jelentkezett Horváth Gréta, amelyben újonnan szerzett képesítéseivel pózol. Mindhárom tanúsítvány olyan tanfolyam elvégzését igazolja, amely az önismeret, az önelfogadás és a belülről fakadó lelki béke mélyebb megismerését – sőt, oktatását! – célozza.

Horváth Gréta
Horváth Gréta már külsőleg és belsőleg is hatalmas változáson ment keresztül (Fotó: Markovics Gábor)

Amint az influenszer írta a bejegyzéshez, már középiskolás kora óta érezte, hogy neki még dolga van, valamivel még behatóbban kell foglalkoznia. 2021. utolsó napján pedig teljesen biztosan tudta, hogy gyökeres változás előtt áll az élete.

Így változott Horváth Gréta élete

Lapunk kérdésére Gréta elmagyarázta, mire is gondolt a sorok írásakor. Úgy véli, hogy közel 34 évesen már teljesen máshogy gondolkodik a világról, ami csak a javára válik.

Nekem van egy megfelelési kényszerem, amit tudatosan pakolgatok szépen le magamról. Én ezt sosem titkoltam, és nagyon sokszor vittek engem vakvágányra és olyan útra, amiben azt hittem, hogy én jól érzem magam, boldog vagyok, pedig csak azokat a dolgokat kergettem, amiket mások elvárnak tőlem.

A tudatosság kiemelten fontossá vált az életében, és ez nem csak az említett tanfolyamok elvégzését jelenti. A mindennapjaiban is hatalmas változás állt be.

„A gondolkodás szabadságát keresem, és ehhez több eszközt is bevetettem, az egyik például a transzcendentális meditáció. Napi kétszer meditálok 23,5 percet a saját mantrámmal, amit a mesterem, Dömsödi Andrástól kaptam.”

A napi meditáció helyükre rakta azokat a kis részeket, amelyek az elmúlt 15-16 évemben hiányoztak az összképből.

A fejlődés a komfortzónán kívül kezdődik

Gréta nem csak azon van, hogy harmónia uralkodjon a lelkében, de az önfejlesztés részeként igyekszik meghaladni a saját határait, és ez markánsan sikerül is neki. Tudatosan kereste meg a komfortzónájának a határait, és lépte át azokat.

Rettegek a víztől, a mélységtől, és a fulladástól, ezért, hogy ezzel szembenézzek, elvégeztem egy nyílt vízi búvártanfolyamot. Ezzel nem csak legyőztem a félelmemet, de az, hogy meg tudtam tenni, önmagában is inspiráló lett számomra.

A tanulás még nem ért véget, sőt, Gréta még bőven a folyamat közepén jár, de azt már most tudja, hogy ez az egész életét meghatározó eredményekkel jár majd.

„Azt érzem, hogy most léptem rá arra az útra, ami valóban az enyém, és ez nem feltétlenül az, amit mondjuk 10 évvel ezelőtt gondoltam volna magamról. De most már el tudok csendesülni, és azokra a dolgokra fókuszálni, amik nekem fontosak, nem pedig másoknak.”


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás