Benkő Péter: „Három apától kaptam szeretetet”

Édesapja mellett két pótapa is kivette a részét a színész neveltetéséből. Benkő Péter az általuk képviselt szellemiséget sajátította el, adta tovább a fiának, és alig várja, hogy ezt az unokájával is megtehesse.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.20.
Benkő Péter unoka

Régebben nem hitte volna Benkő Péter, hogy 76 évesen ilyen jó fizikai és szellemi állapotban lesz. Ezért végtelenül hálás Istennek és a feleségének, Klaudiának.

hot magazin Benkő Pétert az édesapja mellett két pótapja is nevelte, unokás, családos anyag  METROPOL
Benkő Péter imádja Benjámint, az unokáját Fotó: Szabolcs László/Hot! magazin

Júniusban leszek 77, a feleségem 31 évvel fiatalabb. Mindent megad nekem, ami az egészségemhez kell, a chia­mag­tól a vitaminokig. Az életben nagyon sokat számít a szerencse, és én a hullámvölgyekkel együtt óriási mázlista vagyok. Klau a harmadik feleségem, a lovak iránti szenvedély hozott össze bennünket. Nincs közös gyerekünk, de az unokahúga, az ötéves Noémi olyan a számára, mintha a lánya lenne. Én is nagyon szeretem Noémit” – kezdte a színművész a Hot! magazinnak.

„Lett egy nővérem, Borbála”

A színész édesapja, Benkő Gyula színészóriás volt – és különleges intelligenciával megáldott, finom ember.

Rengeteget tanultam tőle, minden mozdulatából, ahogy élt és létezett. Az egész szellemisége átdiffundált a személyiségembe. Édesanyám korán férjhez ment egy Spett nevű ügyvédhez, elváltak, majd hozzáment édesapámhoz. Így lett egy nővérem, Borbála és egy nagyon nyitott, elfogadó családom. Spett, miután anyámmal lezárták a kapcsolatukat, jóban lett a családunkkal. Apám teljesen elfogadta, és mi, gyerekek is. Spett lett a harmadik apám, de a másodiknak, Tomi bácsinak is sokat köszönhetek. Őt Bobrovniczky Tamásnak hívták, katonatiszt volt. Hetedikes koromban ismertem meg, ő oltotta belém a lovak iránti őrült szenvedélyt. Három apától kaptam szeretetet, tanultam tartást, intelligenciát, bölcsességet, műveltséget.

Benkő Péter elolvad az unokájától

A színész fia, Benkő Márton nemzetközi protokollszakértő, a Gundel Étterem rendezvényigazgatója. Előtte három amerikai nagykövetet szolgált.

„Marcival hasonló a kapcsolatunk, mint nekem volt apámmal. A legfontosabb, hogy nagyon szeretjük egymást. Néha eszmét cserélünk, megbeszéljük, mi fáj neki, hogy tudnék segíteni. 

Az unokám, Benjámin ja­nuár­ban volt egyéves. Minden nagyapa elolvad az unokájától, én is. Egy ilyen pici gyerekkel még nehéz programokat csinálni, de már ült pónin, és igyekszem átadni neki azt a természetszeretetet, amit érzek.

„Szeretnék több időt tölteni vele, mint annak idején Marcival. Sokat foglalkoztatott színészként Marcit sokszor csak éjszaka láttam, akkor olvastam neki mesét, amikor már aludt. Hároméves volt, amikor elváltunk az édesanyjával. Amikor vasárnapi apuka lettem, minden lehetőséget megragadtam, hogy együtt lehessek vele. Akkor értettem meg, hogy a gyerek sokkal fontosabb, mint a karrier, a szakma.” 

hot magazin Benkő Pétert az édesapja mellett két pótapja is nevelte, unokás, családos anyag  METROPOL
Benkő Péternek a lovak a szenvedélye, Klaudiával, a feleségével ez hozta össze
 Fotó: Archív/Hot! magazin

Új könyvet ír

Benkő Péter első könyve Színház, lovak, szerelmek címmel jelent meg. A másodiknak a Hatmázsás pillangó címet szánja.

„Egy ló hat mázsa izom, mégis esendő és sérülékeny, de szinte röpül, mint a pillangó.” 

A színész a Turay Ida Színházban a legendás Hippolyt, a lakáj című darabban Makátsot alakítja, a Magyarországi Szerb Színházban pedig a Jávor Pali utolsó mulatása című monodrámát játssza.

„A másfél órás darabban azt is megmutatom, hogyan kell mulatni!”

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás