Beváltotta ígéretét, elképesztő dolgot tett a TV2 sztárja





Molnár Viktor tartotta szavát. A Kincsvadászok kereskedője nagy lehetőséget adott egy új művésznek.



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2024.04.10.
Módosítva: 2024.04.10.
Kincsvadászok TV2 ígéret

A nagysikerű Kincsvadászok műsor egyik legemlékezetesebb műtárgya egy szürreális Lenin-szobor volt. A licitre hozott tárgyért hatalmas harc volt, végül gazdára is talált Fejes Tamás személyében. De nem csak őt nyűgözte le az alkotás, Molnár Viktor kereskedő ígéretet tett az alkotónak, hogy különleges szobrainak önálló kiállítást szervez az Amikor Galériában, amelyet most be is vált

Molnár Viktor Kincsvadászok
A Kincsvadászok kereskedője beváltja ígéretét / Fotó: TV2

A Kincsvadászok sztárja kiállítást ígért 

Mint arról korábban a Metropol írt: dr. Udvardy Csaba sebész orvos munkái egy teljesen szürreális világ kapuit nyitják meg a szemlélők előtt. A Kincsvadászokban is nagy sikert aratott alkotó egy mára már letűnt történelmi kor legnagyobb ikonjának, Leninnek relikviáit használja fel, alakítja, értelmezi át a saját gondolatai mentén úgy, hogy a végeredmény tekintetében mégis van valami markáns pluszmondanivalója az elkészült műveknek. Egy korszak sutba vágott tárgyai, emlékei kapnak új értelmet, sokszor mulatságos vagy éppen szofisztikált címválasztásokon keresztül is.

Kincsvadászok Lenin szobor
Lenin-szobrokból készít új alkotásokat dr. Udvardy Csaba sebész / Fotó: TV2

„Amikor a műsor forgatásán megláttam a Lenin-szobrot, az első pillanattól lenyűgözött. Egyrészt nagyon ötletesnek tartottam, másrészt esztétikailag is profi munkáról volt szó. A liciten végül nem én nyertem, Fejes Tomié lett az alkotás. Én abban bíztam, hogy műtermében hasonlóan izgalmas darabokat találok majd és onnan válogathatok magamnak akár mérsékeltebb áron is” – árulta el Molnár Viktor, aki a műsorban ígéretet tett, kiállítást rendez galériájában a nem mindennapi gyűjteményből. 

„Művészeti és dekorációs szempontból is nagyon közel állnak hozzám az ilyen jellegű alkotások. Amellett, hogy személy szerint nagyon tetszettek a szobrok, az értékesítési tapasztalatom is azt mondatta velem, érdemes foglalkoznom vele. Azt gondolom, hogy a kiállítás nem csak azoknak lesz érdekes, akiknek Lenin neve mond valamit és emlékek kötődnek ahhoz a korszakhoz. Edukatív oldalról sokkal inspirálóbb a fiataloknak egy ilyen humoros irányból megközelíteni ezt a témát, mint száraz adatokat dobni eléjük. Ezért is örülök, hogy létrejött ez a kiállítás – mondta a sokat látott kereskedő.

Az április 11-i megnyitó a Kincsvadászok rajongóinak azért is lehet érdekes – azon túl, hogy a műsorban látott Lenin-szobrot közelebbről is szemügyre lehet venni –, mert a kiállítást a Kincsvadászok kereskedőjeként is ismert Fertőszögi Péter művészettörténész, a BÁV művészeti igazgatója nyitja meg, mint kurátor.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás