Negyven éves a Rendőrakadémia - így néznek most ki a szereplők





A Rendőrakadémia első része hozzánk csak 1989-ben jutott el, de itt is ugyanolyan közönségsikert aratott, mint világszerte – és ez a hat folytatással sem volt másként. A rendőrruhába bújtatott, szedett-vedett újoncok humoros kalandjait azóta is szívesen nézik vissza a rajongók.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.24.
Rendőrakadémia film színész nosztalgia

A Rendőrakadémia első részét 1984-ben forgatták, a hetedik és egyben utolsó film 1994-ben készült el. Az alapsztori szerint újításként a rendőrségnek minden jelentkezőt fel kell vennie. Az egyik csoport újoncai számos kaland során próbálják bebizonyítani, hogy a különcségeik dacára is képesek végül jól képzett rendőrökké válni. Az elmúlt negyven évben igazi kultuszfilm lett minden rész, sokan fejből idéznek belőlük. Nézzük, mi történt a főbb szereplőkkel az utolsó forgatás óta! Íme a hot! magyazin összeállítása!

Rendőrakadémia
A Rendőrakadémia sokaknál a mai napig kultfilmnek számít. (Fotó: PROFIMEDIA)

Steve Guttenberg (Carey Mahoney)

A most 65 éves színész édesapja valóban rendőr volt New Yorkban, ám a felesége kérésére később egy áruházban vállalt munkát. A fia nem követte a pályáján, inkább színész lett. Mahoney szerepére Tom Hanks és Michael Keaton neve is felmerült, de végül Guttenberg lett a befutó, aki később a legtöbbet profitált a szerepből – a karrierje során számtalan filmben játszott. Öt éve a második házasságában él, a felesége Emily Smith tévériporter.

(Fotó: PROFIMEDIA)

G. W. Bailey (Harris kapitány)

A mind a hét részben játszó színész folyton borsot tört sete-suta újoncai orra alá. Később is gyakran bíztak rá rendőr, katonatiszt vagy nyomozó szerepet. 33 évig volt nős, két gyereke van. Az 1999-es válása óta egyedül él, és 79 évesen még mindig filmezik.

(Fotó: PROFIMEDIA)

Leslie Easterbrook (Debbie Callaghan kiképzőtiszt)

Az újoncokat edző szexszimbólumot tartják a sorozat legemlékezetesebb karakterének. A színésznő óriási tévés karriert futott be, több mint 300 műsorban és sorozatban szerepelt. Ma, 74 évesen is szép, karcsú és dögös, mint egykor. 2022-ben játszott utoljára filmben. Egyszer ment férjhez, de kilenc év után elvált. 2016 óta Dan Wilcox forgatókönyvíróval élt, aki nemrég hunyt el.

Fotó: Albert L. Ortega / GETTY IMAGES

Kim Cattrall (Karen Thompson)

Ő volt az, akibe Mahoney beleesett. A színésznő ma is aktív, színházban is szerepel, ám legtöbben a Szex és New York című sorozat (és filmek) kapcsán ismerik. Háromszor ment férjhez, nem született gyermeke. 2016 óta Russel Thomas hangmérnökkel él.

(Fotó: NORTHFOTO)

Michael Winslow (Larvell Jones)

A tízezer hangeffekt embereként is emlegetik; különleges tudását megcsillogtatta a Rendőrakadémiában, ahogy azóta számos egyéb produkcióban is. Legutóbb tavaly, a Modern Arcana című filmben játszott. Háromszor nősült, két gyermek apja.

Fotó: Gisela Schober / GETTY IMAGES

Akik már „leszereltek”

David Graf (Eugene Tackleberry) számos filmben játszott. Ötvenévesen, feleségét és két gyerekét hátrahagyva, váratlanul hunyt el 2001-ben.

HOT FELTÖLTÉS - RENDŐRAKADÉMIA

DAVID GRAF
(Fotó: Ron Galella / GETTY IMAGES)

Bubba Smith (Moses Hightower), a 198 centis egykori amerikaifutball-játékos a sportkarrierje után fordult a színészet felé. Először reklámokban szerepelt, majd felfedezte a film. 2011-ben drogtúladagolás miatt vesztette életét.

HOT FELTÖLTÉS - RENDŐRAKADÉMIA

BUBBA SMITH
(Fotó: PROFIMEDIA)

Az Eric Lassard parancsnokot alakító George Gaynes katonaként szolgált a holland királyi haditengerészetnél, a leszerelése után lett aktív színész és énekes. 1953-ban nősült, egy fia és egy lánya született. 2016-ban hunyt el, kilencvennyolc évesen.

HOT FELTÖLTÉS - RENDŐRAKADÉMIA

GEORGE GAYNES
(Fotó: Moviestore Collection/face to fa / NORTHFOTO)

Az apró termetű Laverne Hooksot játszó Marion Ramsey a színészetet éneklésre és dalszerzésre cserélte. Rendszeresen koncertezett klubokban, főleg Tina Turner dalaival hódított. Család nélkül, 2021 januárjában halt meg, rövid betegség után.

HOT FELTÖLTÉS - RENDŐRAKADÉMIA

MARION RAMSAY
(Fotó: PROFIMEDIA)

 

További sztárhíreket olvashat a hot! eheti számában!




 





Ezeket olvastad már?
"Azt hiszem, lesz mit mesélnünk" - sejtelmesen üzent az Ázsia Expressz forgatásáról hazatérő Cserpes Laura

"Azt hiszem, lesz mit mesélnünk" - sejtelmesen üzent az Ázsia Expressz forgatásáról hazatérő Cserpes Laura

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás